Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde (AGSL) alanında uzman öğretmenler eşliğinde verilen derslerle resim ve müzik alanında geleceğin büyük sanatçılarını yetiştiriliyor.
Yapımına 5 Temmuz 2004’te başlanan ve bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanarak 2005–2006 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılan GTO AGSL Türkiye’nin dörtbir yanından sanat tutkunu öğrenciye hizmet vermeyi sürdürüyor. Modern hizmet binası ve uzman öğretim kadrosu ile Gaziantep’e yakışır bir okul olan GTO AGSL’de eğitim ve öğretim gören öğrencilere müzik ve resim gibi iki temel bölümde eğitim veriliyor. Gaziantep Üniversitesi karşısında Yeditepe Mahallesi’ndeki 6 bin 717 metrekarelik alan üzerinde yer alan okulda, Müzik bölümünde; piyano, gitar, telli çalgılar, nefesli çalgılar, orkestra ve koro, Resim bölümünde ise; temel sanat eğitimi, desen, grafik, fotoğraf, heykel ve estetik dallarında eğitim veriliyor.
Okulun 1 seramik, 1 heykel, 2 resim, 2 desen ve 1 temel sanat atölyesi, 8 normal derslik, 24 bireysel çalışma odası, 1 fen bilimleri, 1 bilgisayar laboratuarı, 1 koro çalışma odası, 16 yurt odası, 1 kütüphane, 275 metrekare sergi alanı, yemekhane ve
Çamaşırhanesi bulunuyor.
GTO AGSL’nin önümüzdeki yıllarda Türkiye’de sanata damgasını vuracak sanatçı adayları mezun edeceğine yürekten inandıklarını ifade eden GTO Genel Sekreteri Mesut Ölçal, “Gaziantep’te geçmişten bu yana Güzel Sanatlar alanında önemli bir boşluk vardı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı ‘Okul Yap, Adını Yaşat’ kampanyası kapsamında Odamız tarafından yaklaşık 2 milyon YTL harcanarak yaptırılarak, milli eğitime kazandırılan GTO AGSL, bu boşluğu dolduracak ve gelecekte önemli eserlere imza atacak sanatçılar yetiştirecektir” dedi.
Ölçal, GTO olarak Gaziantep’in sanayi ve ekonomik büyümedeki geniş vizyonuna paralel olarak sanat ve kültür alanındaki mevcut boşluğun giderilmesi amacıyla başlattıkları ve bu amaçla eğitim hayatına kazandırdıkları Güzel Sanatlar Lisesi’nin ardından Gaziantep Üniversitesi bünyesinde Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kurulması için de girişimlerin sürdürüldüğünü anımsatarak, şu açıklamayı yaptı: “Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ile güzel sanatlar alanında önemli bir boşluğun doldurdu. Ancak, biz bunu yeterli görmüyoruz. Sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın kültür ve sanat ile desteklenmesi toplumsal yaşamın temel bir ihtiyacı ve öğesidir. Gaziantep’i tanıtıcı kültürel etkinliklere ve şehrimizin sahip olduğu tarihi zenginliği korumaya yönelik faaliyetler yürütmeyi öncelikli görevleri arasında sayan Odamız, Gaziantep Üniversitesi bünyesinde Güzel Sanatlar Fakültesi kurulması için girişimlerini sürdürüyor. Yapılan görüşmelerde Gaziantep Üniversitesi’nin de uzun süredir bizimle aynı düşünceleri paylaştığı ve konu ile ilgili alt yapı çalışmalarının sürdürüldüğü ifade edildi. Fiziki yapı ve akademik personel gibi altyapı çalışmaları tamamlandığında kentimize Güzel Sanatlar Lisesi’nin ardından bir de Güzel Sanatlar Fakültesi kazandırılmasına Oda olarak katkı sağlamış olacağız.”