Gönderen Konu: Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi  (Okunma sayısı 9879 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ...:::£sra:::...

  • Yönetim K.Ü
  • Sanat Kurdu
  • *
  • İleti: 7.764
  • Karizma Puanı: 2742
Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
« : 18 Ağustos 2008, 02:29:42 »

 

Guzel Sanatlar Fakultesi Hakkında


2005 yılı ortalarında kurulan Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2006-2007 yılında Resim Bölümü ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümleriyle eğitim- öğretim hayatına başlamıştır. Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2008-2009 eğitim öğretim yılında merkezi yerleştirme (ÖSS/SAY-2) ile öğrenci alacaktır. İlerleyen dönemlerde Heykel ve Fotoğraf Bölümlerine de öğrenci alınacak fakültede, Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik programları açılmıştır.

Multidisipliner özellikli derslere sahip olan Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin eğitim yapısı; teorik bilginin yanı sıra pratik deneyimi kazandırmayı hedefleyen, öğrenci merkezli eğitim anlayışına sahiptir. Fakülte'nin bölümlerinde ilk yıl tüm programlar, sanat eğitiminin temelini oluşturacak biçimde düzenlenmiş birer hazırlık sınıfı niteliğindedir. Öğrenciler 4 yıllık lisans eğitimleri sonunda, bilgilerine ek olarak, farklı ve yeni oluşumlar, sistemler karşısında becerilerini ustaca kullanabilecekleri duruma geleceklerdir. Ayrıca fakültemizin diğer bölümlerinden alacakları farklı dersler sayesinde, sanat ve tasarım yelpazesindeki bilgilerini çeşitlendirebileceklerdir.

Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetleri için gerekli olan tüm donanıma sahip, sanat atölyeleri, multimedia laboratuvarı, fotoğraf stüdyosu ve seramik-heykel atölyesi mevcuttur. Ayrıca fakülte binası içinde bulunan sergi salonu fiziksel yapısı ve aydınlatma sistemi yeniden düzenlenerek sergi ve etkinlikler için hazır hale getirilmiştir. Geçmiş dönemlerde sergi salonu yerli-yabancı bir çok kişisel ve karma sergiye ev sahipliği yapmıştır.

2005 yılında kurulan fakülte öğretim elemanı sayısı, çağdaş, dinamik, üretken yeni isimlerin katılımlarıyla hızla artmaktadır. Genç ve dinamik akademik kadro yurtiçi ve yurtdışında birçok panel, sempozyum, yarışma, sergi gibi sanatsal etkinliklere katılım göstermektedirler.

G.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi'ne başvuran öğrenci adayları , ÖSS'nin o yıl için öngördüğü puanı alarak (2007-2008 için herhangi bir puan türünden 200), yapılacak özel yetenek sınavında başarılı olmalarının ardından fakülte bölümlerinde okumaya hak kazanırlar. Özel yetenek sınavı, “Canlı Modelden Desen” , “İmgesel Desen ” ve “ Genel Kültür Sınavı ” olmak üzere üç basamaktan oluşmaktadır. Sınavın her üç basamağında da adaylar toplu halde sınava alınacaktır. 2007-2008 eğitim-öğretim yılı için yapılan özel yetenek sınavı sonunda Resim Anasanat Dalı Lisans programı'na 15, Görsel İletişim Tasarımı Lisans programına 15 öğrenci alınmıştır.

Misyonumuz
Güzel Sanatlar Fakültesi, sanat ve tasarım odaklı, multidisipliner yapıda, yenilikçi, teknolojik alt yapısı güçlü ve öğrenciyi merkez alan (yaratma cesaretini kırmadan, özgüven aşılayan) bir eğitim anlayışına sahiptir. Bu doğrultuda misyonumuz; araştırıcı, sorgulayıcı, ülke ve dünya kültürüne sanat ve tasarım alanında katkıda bulunacak çağdaş bireyler yetiştirmektir.

Vizyonumuz
Güzel Sanatlar Fakültesinin Vizyonu; multidisipliner karakterini koruyan, evrensel kriterlerle şekillenmiş, uluslararası düzeyde tercih edilen, Ankaranın düşünsel, sanatsal ve tasarım alanında çekim merkezi olmasına katkıda bulunarak, alanındaki lisans ve lisansüstü eğitim konusunda önde gelen bir fakülte olmaktır.

http://www.gsf.gazi.edu.tr/hakkinda.htm

 

çok çalışmak zamanı

Çevrimdışı ...:::£sra:::...

  • Yönetim K.Ü
  • Sanat Kurdu
  • *
  • İleti: 7.764
  • Karizma Puanı: 2742
bölümleri
« Yanıtla #1 : 18 Ağustos 2008, 02:32:16 »
Resim Bölümü
Resim Bölümü, günümüz sanatının disiplinler arası özelliklerine uygun olarak, sanat üretiminde farklı disiplinleri birlikte kullanabilecek bilgi ve beceriye sahip sanatçılar yetiştirmeyi amaçlar. Bu amacı gerçekleştirmek için öğrencilerin, kendine özgü teorik ve pratik sorunlarını kavramaları ve bunları kendi özgün yaklaşımlarıyla yorumlayarak kavram ve eser üretmeleri için ortam hazırlar.

Programın eğitsel odağı, teknik beceri ile sanatsal yaratıcılığı buluşturmaya yöneliktir. Buna karşın, bölümün eğitim programları, profesyonel standartlar düzeyinde bir sanat formasyonu vermek amacıyla öğrencilerin beklentilerine yönelik tasarlanmıştır. Burada amaç, öğrencilere sanat kültürü ve resim formasyonu vermek; sanatsal yaratıcılıkta, hangi nedenlerin hangi etkilere hangi düzeyde hangi araçlarla yol açtığını kavramak ve sanatsal yaratıcılığı geliştirmektir.

Resim Bölümü, 2006 - 2007 yılında 15 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatına başlamıştır.

Resim Bölümü Öğretim Elemanları
Prof. Tansel Türkdoğan
Prof. Mehmet Yılmaz
Doç.Dr. E. Yıldız Doyran
Yrd. Doç. Cebrail Ötgün
Yrd. Doç. Lütfi Özden
Okutman Özlem Öğün Çirli



Görsel İletişim Tasarımı Bölümü

İletişimin toplumsal yaşamın gelişmesi ve karmaşıklaşmasına paralel bir ilerleme gösterdiği günümüzden Görsel İletişim Tasarımı Bölümünün temeli, modern iletişim araç, sistem ve kurumlarının, teknoloji, boyut ve içerik yönünden geçirmekte oldukları hızlı gelişime ve onun da ötesinde, bunların yol açtıkları toplumsal değişimlere dayanmaktadır.

Programın eğitsel odağı, teknolojik yeterlilik ile yaratıcılığı buluşturmaya yöneliktir. Bölümün eğitim programları, profesyonel standartlar düzeyinde bir tasarım formasyonu vermek amacıyla öğrencilerin tek tek ilgi alanlarına yönelik olarak tasarlanmıştır. Burada amaç, öğrencilere temel sanat kültürü ve tasarım formasyonu vermek ve tasarımsal yaratıcılığı, (iletişimin görsel dilini) geliştirmektir.

*Gazi Üniversitesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Devlet Üniversiteleri içinde Güzel Sanatlar Fakültesi içinde altında açılan ilk Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'dür. Bölüm, 2006 - 2007 yılında 15 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatına başlamıştır..

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanları

Yrd. Doç. Şansal Erdinç
Yrd. Doç. Çiğdem Demir
Öğr. Gör. Melda Öncü
Okutman Özden Pektaş Turgut


Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü

Gazi Üniversitesi GSF Endüstri Ürünleri Tasarımı programı, farklı bilim dallarıyla yakın etkileşim, araştırma ve fikir geliştirme yöntemleri sonucu oluşan bilimsel bilgiyi; ürün tasarımı ve geliştirme uygulamalarına yönelik stüdyo deneyimleri ile pekiştiren bir programdır. Bilimsel merak, görsel zeka ve yaratıcılık geliştirme programın merkezini oluşturmaktadır. Program, uygulama deneyimlerinde öğrencilerin yaratıcı zekalarını oluşturmak için, öncelikli olarak iyi bir araştırıcı olmaları gereği üzerinde durmaktadır. Gazi Üniversitesi GSF Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, el çizimi, maket/prototipleme üzerine teknik bilginin yanı sıra, bilgisayar destekli iki ve üç boyutlu tasarım, görselleştirme teknikleri üzerine odaklanmış aktif bir eğitim olanağı sunmaktadır.

Gazi Üniversitesi GSF, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, 2008-2009 öğretim yılında öğretime başlayacak, Dinamik, Yenilikçi ve Lider tasarımcılar yetiştirmek için, 2008 Merkezi yerleştirme sınavı ile, ÖSS (SAY-2) puanıyla öğrenci alacaktır.

Bölüm Web Sitesi: http://www.eut.gazi.edu.tr/

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanları
Yrd. Doç. Dr. Serkan Güneş
Yrd. Doç. Dr. N. Şule Atılgan
Öğr. Gör. Dilek Akbulut
Öğr. Gör. Alper Çalgüner

Heykel Bölümü

Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'ne ilerleyen dönemlerde öğrenci alınması planlanmaktadır.

Fotoğraf Bölümü

Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü'ne ilerleyen dönemlerde öğrenci alınması planlanmaktadır.

çok çalışmak zamanı

Çevrimdışı ...:::£sra:::...

  • Yönetim K.Ü
  • Sanat Kurdu
  • *
  • İleti: 7.764
  • Karizma Puanı: 2742
Ynt: Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
« Yanıtla #2 : 18 Ağustos 2008, 02:33:30 »
Genel Yetenek Sınavı

G.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi'ne başvuran öğrenci adayları , ÖSS'nin o yıl için öngördüğü puanı alarak (2007-ÖSS için herhangi bir puan türünden 200 ve üzeri), yapılacak özel yetenek sınavında başarılı olmalarının ardından fakülte bölümlerinde okumaya hak kazanırlar. Öğrenci Genel Kültür ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) ile herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya diğer üniversitelerin yaptığı özel yetenek sınavına katılan adaylar da bu sınava başvurabilirler.

Özel yetenek sınavı, “Canlı Modelden Desen” , “İmgesel Desen ” ve “ Genel Kültür Sınavı ” olmak üzere üç basamaktan oluşmaktadır. Sınavın her üç basamağında da adaylar toplu halde sınava alınacaktır. Belirtilen yer ve zamanda sınava girmeyen aday hakkını kaybetmiş sayılacaktır, mazeretler geçerli değildir.
çok çalışmak zamanı