"2010-2011 eğitim-öğretim yılında uygulanacak Haftalık Ders Çizelgelerine göre Görsel Sanatlar dersinin ilköğretim kurumlarında 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda haftada 1 saat, ortaöğretim kurumlarında ise seçmeli ders olarak okutulmasının, bu dersten beklenen faydanın sağlanması açısından yeterli olmadığı, Görsel Sanatlar ders saatinin ilköğretim kurumlarının 4, 5, 6, 7. ve 8. sınıflarında da haftada 2 saate çıkarılması ve ortaöğretim kurumlarında bu dersin zorunlu ders haline getirilmesi yönünde Türk Eğitim Senin Bakanlığa başvurusu üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı 26/10/2010 tarih ve 7517 sayılı yazıları ile ilköğretim kurumlarının 1-5. sınıflarına konan serbest etkinlik saatlerinde öğrencilerin özel yeteneklerini geliştirmeye yönelik olarak resim, müzik ve sporla ilgili faaliyetlerde bulunulabileceği, 6-8. sınıflarda ise seçmeli dersler arasında bulunan sanat etkinlikleri dersinde resim alanı üzerinde yoğunlaştırılmış etkinlikler yapılabileceği, ortaöğretim kurumlarında, 2009-2010 öğretim yılında görsel sanatlar dersi, görsel sanatlar/müzik/beden eğitimi adı altında ortak zorunlu seçmeli ders iken, 2010 öğretim yılında görsel sanatlar/müzik adı altında zorunlu seçmeli ders olarak kabul edilerek seçilme oranının artırıldığı bildirildi. "
Sanat etkinlikleri dersini hiç bir okul seçmiyor ki! Beden eğitimi dersi de 1 saat olarak kalsın o zaman ne de olsa Spor Etkinlikleri dersi var. Bu ikisi birlikte yürütebilir. MEB'in demek istediğini biz de o zaman böyle yorumlayalım.
Sahadan uzak, ders ortamının ne demek olduğunu bilmeyen insanların eğitimle ilgili kararlar vermesi ne acı. Görsel Sanatlar, beden eğitimi, müzik gibi teorinin yanısıra pratiğe de ihtiyaç duyan derslerin 40 dakika ile yürütülemeyeceği aşikârdır. Bizler işin içinde olanlar olarak, tam iştahla öğrencilere bir şeyler yaptırırken ders bitimlerinde , "aaa, yine mi ders bitti..." hezeyanlarıyla karşılaşmıyor muyuz? Bundan sonra gelen müfettişlere bunu anlatalım, bizden yığınla evrak istemeyi bildikleri gibi MEB'e raporlar hazırlayarak durumu iletsinler. Türkiye'nin her yerinden gidecek raporlar da bu konuya biraz dikkat çeker sanırım. Şimdi burada ders süresinin fazlalığından işleyecek bir konu, etkinlik vs. bulamayıp dersin belli bir bölümünde öğrencilere kitap okutturan, şarkı söylettiren bazı derslerin olduğunu yada öğrencilerin hep bunları mı yapacağız söylemlerinin olduğu derslerin adlarını vermek istemiyorum kimseyi kırmamak için. Umutlu değilim ama, inşallah birileri bu gerçekliği görür.