Ben şöyle bir şey yazdım
TASLAK GÖRSEL SANATLAR 1-8 ÖĞRETİM PROGRAMI DEĞERLENDİRME GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ
1- Görsel Sanatlar öğretim programı, ilkokul ve ortaokul olarak ayrılmalıdır. İlkokul öğretmenlerinin ortaokul müfredatı, ortaokul öğretmenlerinin de ilkokul müfredatı işine yaramayacağına göre ilk ve ortaokul kitaplarını beraber hazırlamak anlamsızdır.
2- İlkokul Görsel Sanatlar derslerine branş öğretmenleri girmelidir. İlkokuldaki din derslerine branş öğretmenleri girebiliyorsa, görsel sanatlar dersine de branş öğretmeni kesinlikle girmelidir.
3- Değerlendirme bölümüne yazılı ve sözlü yapılır denmiş. Fakat 1 ders saatinde bu imkansız. Değerlendirme ölçekleri ve gözlem formlarıyla boğuşurken yazılı ve sözlüyü de yaparsak etkinlikleri ne zaman yapacağız.
4- Görsel Sanatlar ders saati en az 2 saat olmalıdır. Artık şu olayı farkına varmalıyız; ülkeleri sanat eğitimi kurtarır. Bizim ülkemizi de sanat eğitimi kurtarabilir. Göstermelik olarak yapılan 1 saatlik Görsel Sanatlar dersi TEOG sınavlarından bile daha önemlidir. Günümüzde hiç önem verilmeyen sanat eğitimini artık önemsemeliyiz.
5- Atatürk ile ilgili sadece 3. sınıflarsa bir “örnek” geçiyor. Atatürkçülük tüm sınıf sevilerinde “kazanım” olarak geçmeli.
6- Kültürel Miras bölümlerindeki müze konuları azaltılsın. Öğrenciler müze konularından çok sıkılıyorlar.