Gönderen Konu: Dersimiz 2 saat mi oldu???  (Okunma sayısı 2347 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı minimal

  • Üye
  • *
  • İleti: 51
  • Karizma Puanı: 0
Dersimiz 2 saat mi oldu???
« : 25 Ocak 2017, 12:36:28 »

Programı incelerken ders saatini 72 gördüm. Bu durumda 2 saate çıkarılması düşünülüyor değil mi?

Çevrimdışı saadetart

  • Üye
  • *
  • İleti: 56
  • Karizma Puanı: 2
Ynt: Dersimiz 2 saat mi oldu???
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2017, 15:03:52 »
İki saat yapabilirler ama seçmeli olur ise kötü. Okul idarecilerinin insiyatifine bırakırlar. Doğrusu özellikle sekizlerde iki saate çıkmasını istemem. Beş altı ve yedilerle iyi de...

Çevrimdışı mehmetkash

  • Yeni Üye
  • İleti: 5
  • Karizma Puanı: 4
Ynt: Dersimiz 2 saat mi oldu???
« Yanıtla #2 : 31 Ocak 2017, 04:49:56 »
Malesef 1 Saat yazıyor.
Görsel Sanatlar Dersi
Görsel Sanatlar dersi tüm sınıf seviyelerinde birer saat olarak okutulacak. 1-8. sınıflar arasında toplam 144 kazanım olacak. Ortağretimde ise toplam 119 kazanım olacak.
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2017, 04:51:03 Gönderen: mehmetkash »

Çevrimdışı nurhall

  • Yeni Üye
  • İleti: 3
  • Karizma Puanı: 0
Ynt: Dersimiz 2 saat mi oldu???
« Yanıtla #3 : 06 Şubat 2017, 22:00:38 »
 Arkadaşlar yeni müfredat programına bu yazdıklarımı kopyalayıp görüş bildirin ki dersimiz 2 saat olasun...

Neden dersimiz 2 saat olmalı?
 1. Öğrencilerimiz ders saatlerinin yetersiz olduğunu söylüyorlar. 1 saatte öğrencileri tanıyamıyoruz bile.
 2. Boyama ve çizim yapma gibi belli bir süre düzenli aralıklarla yapılan aktiviteler bireyin dikkat süresi arttırıyor.
 3. Artık bilgiye ulaşmak çok kolay teknoloji hızla ilerliyor, ansiklopedi gibi bir nesil yetiştirmek yerine, edindiği bilgileri sentezleyen var olan bilgi ışığında yeni bilgilere ulaşabilen, kısaca üreten, icat eden bir nesle ihtiyacımız var dolayısı ile bunun için hayal gücünün gelişmesi lazım ve hayal gücünü geliştiren, düşünmeye sevk eden derslerden biride görsel sanatlar.
 4. Beynin sol lobu ve sağ lobu ile ilgili okuduğum makalelerden yola çıkarak şunu da söyleyebilirim. Bu iki lobun birbiriyle koordineli, aynı zamanda da birbirinden bağımsız çalıştığı gözlemlenmiş. Yani bilgiyi depoladığımız sol beyinin gelişmesi kadar hayal eden, inovasyonu sağlayan sağ lobun gelişmesi de önemli. Sağ lobu geliştiren etkinliklerden biride sanatsal ve bilimsel etkinlikler. Dahilerde bu iki lobun eşit düzeyde çalıştığı tespit edilmiş. Yani çocuklarımızı sadece bilgi deposu haline getirmemiz eğitim için ne deneli yeterli düşünmek gerekir. Sanatın bazı dalları ile ilgilenen sanatçıların aynı zamanda matematik, fizik, astronomi gibi alanlarda bilimsel çalışmalar yaptığını biliyoruz.
 5. Bazı meslekler direk yada dolaylı olarak sanatsal beceri ve bakış açısı gerektirir; mimarlık, mühendislikle ilgili bazı alanlar, peysaj, bazı zanaat dalları, tekstil ile ilgili bazı alanlar, estetik cerrahi, marangozluk, görsel beceri ve yetenek gerektiren meslekler gibi bu sayı arttırılabilir.
 6. Minyatür, hat sanatı, ebru sanatı, çini gibi bize ait yada bizle özdeşleşmiş sanatsal çalışmaların daha sonraki nesillere aktarılması,   çocuklarımıza sevdirilmesi, benimsetilmesi de zanlımca önemlidir.
 7. Yetenekler ne kadar erken keşfedilirse o kadar çok geliştirilme imkanı olur. Yetenekli çocukları keşfetmek için yeteri kadar gözlem yapma şansımız olmuyor.
 Bunlar şimdilik aklıma gelenler, ders saatlerimizle ilgili iyileştirme çalışmaları yapılmasını umut ediyor, saygılarımı sunuyorum.
8. Temel sorun neyi, nasıl ve niçin vereceğimizi bilmiyor oluşumuz. Bunun sebebi de bir ders kitabımızın olmayışı. Bu sebeple yıllık planlarımızın önemi artıyor. Ders kitabının yerini yıllık planlar aldığı için mitelikli olması şart. Sınıf sınıf bütün illerde aynı farklı etkinliklerle bile olsa konu işlenmeli. Kültürel miras ve estetik öğtenme alanlarına yönelik notlar tutturulmalı. Belki ders kitabı hazırlanması için çalışmalar yapmalıyız. Mesela Bilişim dersinin bir kitabı olmamasına rağmen öğretmenleri kendi hazırladıkları kitapları internetten yayınlıyorlar. Bizler artık şu "rahat öğretmen" sıgatından kurtulmalı, ihtiyaç duyulan, gerekli olan öğretmen nokyasına kendimizi getirmeliyiz.