Sanat etkinlileri dersinde herhangi bir tema drama ve tiyatro yöntemi ile işlendikten sonra öğrencilere, ilgilerine göre resim, müzik, dans, heykel, edebiyat, vb. sanatsal yollarla bu temaya ilişkin duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine olanak verilir.
Program kitabından anlaşıldığı gibi sanat etkinlikleri dersinin içeriği bu şekildedir.Çıkış noktası ve ya sonunda çıkılması gereken nokta tiyatro ve drama üzerine.Eğer tek tek olsaydı program kitabında bunu tek(resim ayrı,müzik ayrı...gibi) olarak verirlerdi.Bu nedenle de sanat etkinlikleri dersi tüm sanat alanları ile bütün bir programdır.
bunu idarecinize bu şekilde açıklayabilirsiniz öğretmenim.Uygulama kazanımlarının olmayışı veya yetersiz oluşu bizi bu konuda düşündürdü ondan bu kadar karmaşa oldu bence bu zamana kadar.
ama sanat etkinlikleri programı çıkmadan önce böyle bir uygulama varmış o uygulamayı çok iyi bilmiyorum ama .tek tek okullarda seçiliyormuş drama ayrı,resim ayrı olarak. bu yeni programı da anlayamadıkları için hala öyle bir sistemde işlemeleri gerektiğini düşünmüşlerdir bence.