onlar herşeye bön bakıyo zaten bizleri anlayanına henüz rastlamadım...inanıyosanız uygulayın yoksa onlara göre hareket yapmayın ne olur..
teşekkürler nihat hocam
size katılıyorum.
ETKİNLİK 1: Dört soru (akıcı, esnek, özgün ve düzenleyici düşünme)
Sanat müzesinden geçmiş dönemlere ait bir tablo seçilir. Bütün öğrenciler aşağıdaki soruları yanıtlamak için düş gücünü kullanırlar.
1. Eğer bu resim bugün resmedilmiş olsaydı, ne kadar şeyin farklı olacağını ya da olabileceğini düşünürdün? (akıcı düşünme).
2. Sanatçı bize kendi dönemindeki yaşamın görüntülerini vermek için başka hangi sahneler resmedebillrdi? (esnek düşünme).
3. Eğer çağdaş yaşamdan bir sahne resmedecek olsaydınız ne tür bir sahne resmederdiniz? (özgün düşünme).
4. Önceki soruya yanıt olarak resmedeceğiniz çağdaş resimde yer alabilecek bütün ayrıntıları listeleyin. Düşünebileceğiniz bütün ayrıntıları listelediğinizden emin olun (düzenleyici düşünme)
böyle bir uygulama dersimizin öğrenciyi yaratıcı düşünmeye yönlendiren en önemli uygulamalarından biri , bir örneği bence
Bir hikaye anlatan (narrativ) bir tablo seçiniz ve öğrencilere: "Tabloda gördüğünüz bu belli andan sonra ne olmuştur?" diye sorunuz.
bilmiyorum özelllikle böyle bir uygulamaya çocuklar büyük bir zevkle katılıyorlar en azından ben bunu görüyorum.Müze etkinliklerinde bazı uygulamaların şartları zorladığı ve zor olduğu konusundaki eleştirilere hemfikirim ama kesinlikle olması gereken güzel uygulamalar var içlerinde kişisel görüşüm.