Gönderen Konu: “Logicomix: Bir Çizgi Romanın Doğuşu” Sergisi  (Okunma sayısı 2268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Vakanuvis

  • Aktif Üye
  • **
  • İleti: 224
  • Karizma Puanı: 9
    • Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP)


Yer: Doğuş Üniversitesi – Sergi Alanı
[/size]Tarih: 18 Şubat – 4 Mart 2013[/color]

[/size]Zülfü Livaneli’nin “Harika bir çizgi roman; okumaya seyretmeye doyamıyorum” diyerek beğenisini dile getirdiği, dünyada 25 ülkede yayımlanan, yayımlandığı her ülkede okurlardan büyük ilgi gören ve Treviso Çizgi Roman Festivali “En İyi Çizgi Roman Ödülü” dahil pek çok uluslararası ödül kazanan, Logicomix adlı çizgi roman [/color][/size]Türkiye’de ilk kez bir üniversitede[/color][/size] düzenlenen bir sergiye konu oluyor. [/font][/size]
 “Logicomix: Bir Çizgi Romanın Doğuşu” Sergi ve ünlü Türk çizerleri Semineri
Türk çizerler Enis Temizel, Kultukhan Perker ve Tayyar Özkan’ın katılımıyla, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi ile kitabın Türkiye’deki yayıncısı Albatros Kitap tarafından, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nazan Erkmen’in himayesinde, Doğuş Üniversitesi’nde 18 Şubat – 4 Mart 2013 tarihlerinde düzenlenecek sergide okurlar, Logicomix’in yapım aşamalarını ayrıntılı olarak görebilecek.[/color][/size]
“Logicomix: Bir Çizgi Romanın Doğuşu” [/color][/b][/size]sergisi “Temalar”, “Yapım aşamaları”, “Bilim insanları”, “Mekânlar”, “Yaratıcı ekip” ve “Logicomix hakkında” adlı toplam altı bölümden oluşuyor.

[/size]
[/size]Sergi 4 Mart 2013 tarihine kadar Doğuş Üniversitesi sergi alanında gezilebilir.


[/size]LOGICOMIX hakkında:[/b][/size]
[/size]Dünyada 25 ülkede yayımlanıp, pek çok uluslararası ödül kazanmış LOGICOMIX (www.logicomix.com[/url]), büyük matematikçi, felsefeci, barışsever Prof. Bertrand Russell’ın yaşamına ve Boole, Moore, Leibniz, Frege, Aristoteles, Cantor, Gauss, Klein, Dedekind, Poincaré, Hilbert, Bolzano, Peano, Wittgenstein gibi bilim insanlarına da yer veren, benzeri olmayan bir çizgi roman. Logicomix, tüm dünyada ve Türkiye’de hem sosyal bilimler hem de fen bilimlerine ilgi duyan okurlarca çok sevildi. ABD’nin ve bazı Avrupa ülkelerinin üniversitelerinde matematik, felsefe, bilgisayar, mantık, tarih eğitimi alan üniversite öğrencilerine yardımcı ders kitabı olarak okutuluyor.[/size]

[/size]
[/size]Prof. Nazan Erkmen[/size][/size]Dekan[/color][/size]Sanat ve Tasarım Fakültesi[/size][/size]Tel: (0216) 544 55 55 / 3112[/size]E-mail:  [/color] ([email protected])[email protected][/email][/size][/size][/color]www.dogus.edu.tr[/url][/size]
[/color][/font]

Çevrimdışı Vakanuvis

  • Aktif Üye
  • **
  • İleti: 224
  • Karizma Puanı: 9
    • Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP)
Ynt: “Logicomix: Bir Çizgi Romanın Doğuşu” Sergisi
« Yanıtla #1 : 07 Mart 2013, 16:30:22 »
"Logicomix" Semineri Raporu




Albatros Yayınevi tarafından basılan LOGICOMIX'in dün Doğuş Üniversitesinde sergi ve semineri gerçekleşti. Etkinlikte Apostolos Doksiadis ile Hristos H. Papadimitriu tarafından hazırlanan, dilimize Özge Özgür tarafından kazandırılan ödüllü çizgi romanın yaratım aşamaları ve Türkiye'de çizgi roman algısının değişiminin zorunluluğu konuşuldu.

Prof. Nazan Erkmen'in kısa açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe öğrencilerden olduğu kadar öğrenci olmayan çizgi romanseverlerin de ilgisi vardı. Albatros Yayınevi adına Kosta Sarıoğlu, Çizgi Roman Derneği adına sayın Fuat Aktüre, Flaneur Comics adınaServet İnandı ve çizer Enis Temizel'in katıldığı program farklı aşamalardan oluşuyordu.   

Açılış konuşmaları ardından yayınevinin alt yazıyla sunduğu kısa video son derece bilgilendiriciydi. Logicomix yaratıcılarının 5 yıl süren matematik, mantık ve çizgi roman serüvenini özetleyen film ekibin matematikçilerin nasıl delirdikleri duyunca delirmeyi öğrenmeleriyle başlıyor, onlar gibi düşünerek çizgi romana yön verme çabalarını anlatıyor. Sonrasındaysa senaryonun ortaya çıkışı, eskiz aşamaları; ki onlar bu aşamaya taslak çizimlerde tiplerin yüzlerinin patatese benzemesinden dolayı "patotoloji" diyorlardı eğlenerek, sonra çizgi aşamasına geçişi, dünyayı gezerek çektikleri fotoğraflarla mekan oluşturmalarını, gölgeleme, çini, balonlama v.s. toplam 8 aşamalı çalışmanın detayları bu filmde son derece keyifli bir dille anlatılıyordu.
Aksilik olmazsa bu film yakında ÇROP Blog sayfasından da izlenebilecek.   

Seminerle birlikte söz alan konuşmacılar Grafik Novel tanımını aktarmaya çalışarak başladılar söze. Kahraman çizgi romanıyla grafik novel türü arasındaki içerik ve teknik farklılıkları irdeleyen konuşmacılar ülkemiz okuru ve yayıncılığının bu türle ilişkisini aktardılar.

Seminerin ilerleyen bölümlerinde okurlardan gelen sorulara yanıt veren katılımcılar özellikle çizgi roman yayınlayan yayınevlerinin pazarlama ve reklam bütçeleriyle çizgi roman dağıtımın girdiği çıkmazı aktardılar. Ülkemizde gerçekleşen en büyük etkinliğe ev sahipliği yapmış 1001 Roman'ın ve çizgi roman dünyamızın bu etkinlikle kazanımlarıyla kaybedişleri bu bölümde masaya yatırıldı.


Sergi bir süre daha gezilebilecek.
Yer: Doğuş Üniversitesi – Acıbadem Kampüsü Tiyatro Bölümü Sergi Alanı
Tarih: 18 Şubat – 4 Mart 2013

Sergi ve etkinlik fotoğrafları -