Gönderen Konu: 23 Nisan Etkinlikleri  (Okunma sayısı 13860 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alpay2008

  • Ziyaretçi
23 Nisan Etkinlikleri
« : 06 Nisan 2008, 03:08:58 »

1.   Öğrencilerden, daha önceki bilgilerinden hareketle, afişin tanımı ve başarılı bir afiş tasarımının özellikleri sorularak, yanıtlamaları istenir. Öğrencilerden, örnek afiş tasarımları gösterilerek, bu tasarımların başarılı tasarımlar olup olmadığını değerlendirmeleri istenir.
2.   Öğrencilere, Xyz İlköğretim Okulunda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarında hangi etkinliklere yer verildiği sorularak, tahtaya bu etkinlikler yazılır.
3.   Öğrencilere, “Xyz İlköğretim Okulunda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için, imkânlarınız sınırsız olsa idi ne gibi etkinliklere yer vermek isterdiniz?” sorusu sorularak, verilen yanıtlar tahtaya yazılır ( tiyatro, sihirbazlık, palyaço, folklor gösterileri, resim, fotoğraf, karikatür sergileri, konser, şiir dinletisi, çeşitli yarışmalar, kısa film gösterimi; yıl 3008 uçan daire ile bulutlar arasında 23 Nisan kutlaması v.b.)
4.   “Yıl 2009. Günlerden 23 Nisan. Okulumuzda, sizce, bir ya da birkaç öğrenci, bu tür etkinlikleri, bir yıl süre ile hazırlanıp, gerçekleştirebilirler mi?” sorusu sorularak öğrencilerin bu konuda olumlu yanıt verecekleri yönde düşünce üretmeleri sağlatılır.
5.   Konser etkinliğine katılmak isteyen gönüllü öğrencilerden bir şarkıcı ve dört dansçı seçilerek kendilerini bir sanatçı gibi sahnede renkli ışıklar ve coşkulu seyirciler arasında hissetmeleri sağlanarak bir şarkı ile drama çalışması yaptırılır.
6.   Öğrencilerden, “Xyz İlköğretim Okulunda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları içinde yer alan ya da çeşitli nedenlerle yer almayan, fakat olmasını istediğimiz etkinlikleri tanıtan afiş çalışması yapmaları istenir.
7.   Örnek bir etkinlik ele alınarak afiş tasarımının ön çalışması, tahtada, öğrencilerle birlikte yapılır.
8.   Öğretmen tarafından, öğrencilere sorularak, etkinliğin ismi, kullanılacak sözler belirlenip tahtaya çizilen bir dikdörtgenin içine, yazılar yazılmadan çizgiler arasında yazının yerleştirilmesi yapılır. Bu arada resim olarak neyin ele alınacağı sesli olarak düşünülür, gerekirse yazının yerleştirilmesi tekrar yapılır; resim, kullanılacak renkler v.b. hakkında ilk oluşan düşünceler bir tarafa not olarak düşülür. Bütün bunların bir iki dakika içinde tamamlanmasına özen gösterilir.
9.   Öğrencilere, tahtada yapılan ön çalışmaya benzer bir yaklaşımla, resim kâğıtlarının arka yüzüne, afiş tasarımları için ön çalışma yapmaları sağlatılır.
10.   Yapılan ön çalışmalardan hareketle asıl çalışmaya geçilir.
11.   Ders süresince, öğrencilerin ön çalışmaları incelenerek daha başarılı bir afiş tasarımı yapmaları için örnek çalışmalar gösterilip, yaklaşım yanlışları üzerine odaklanmaları sağlatılır.
12.   Tamamlanan çalışmalar sınıf panosuna yerleştirilerek sergilenir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resim Sergisine resim seçilir.
Yer: XYZ İ.Ö.O. SİNAMA SALONU
Yer: XYZ İ.Ö.O. TİYATRO SALONU
Yer: XYZ İ.Ö.O. SERGİ SALONU
Yer: Gökyüzü
Tarih: 23.Nisan 2008
Tarih: 23.Nisan 2009
Tarih: 23.Nisan 3309
Not: Eskiz çalışmasında aşağıdaki yazıyı yazmadan yazının eğimine göre iki çizgi arasında belirtiniz. Tahtada, bu çizgilerin ne için kullanıldığını açıklayınız. Örnek: İki çizgi arasına “ DÜNYA” kelimesini yazıp çizgilerin açıkta kalan kısımlarını siliniz.
 
Günlük plan olarak vermedim, birkaç şey ekledim. Sanırım anlayışla karşılarsınız. 23 Nisan geçse de bu günlük planı uygulayın, gönderebildiğiniz kadar kişiye gönderin. Saygılarımla…

alpay2008

  • Ziyaretçi
23 Nisan Etkinlikleri
« Yanıtla #1 : 06 Nisan 2008, 03:17:55 »
 "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nda, neden çocuklara hediyeler alınmaz? Sevgili anneler, babalar... Neden yeterince özgün değil hayat...

alpay2008

  • Ziyaretçi
23 Nisan Etkinlikleri
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2008, 03:34:52 »
Bir gün bu ormanda, 100 bin resmin sergilendiği bir sergi açılacak. Adı, "23 Nisan Dünya Çocuk Resimleri Sergisi".

Çevrimdışı ilker

  • İlker ÖZTÜRK
  • Administrator
  • Sanat Kurdu
  • *
  • İleti: 8.589
  • Karizma Puanı: 1882
    • GorselSanatlar.NET
23 Nisan Etkinlikleri
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2008, 10:02:30 »
Teşekkürler Alpay2008    360a
Selçuk Üniversitesi - Seramik - 1998
Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Resim İş - 2004
Düzce Yunus Emre Ortaokulu


Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet.

Çevrimdışı NÖzcan

  • nalan
  • Uzman
  • *****
  • İleti: 1.272
  • Karizma Puanı: 182
23 Nisan Etkinlikleri
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2008, 14:38:22 »
bizde keşke dediğiniz gibi bir 23 nisan kutlayabilsek.çocuklarımız rezil oluyor her 23 nisanda.tozlu çamurlu bir stadyumda her okulun folklör ekiplerini,her okulun şiirlerini vb. etkinlikleri izlerken sıkılan öğrencilerimize acıyorum her yıl.çocuklar sizinde planınızda vergiğiniz gibi bir salonda kendi gösterilerini yaparak eğlenseler ne güzel olur.
samsun ondokuz mayıs üniversitesi eğitim fakültesi resim bölümü grafik anasanat dalı

Çevrimdışı ulaş

  • Aktif Üye
  • **
  • İleti: 145
  • Karizma Puanı: 63
  • saygı herşeydir her şeyden önce biraz daha saygı
23 Nisan Etkinlikleri
« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2008, 19:35:32 »
teşekkürler güzel paylaşım
Tahir olmak da ayıp değil
Zühre olmak da
Hatta sevda yüzünden
Ölmek de ayıp değil,
Bütün iş Tahir’le Zühre olabilmekte
Yani yürekte

Çevrimdışı myalp

  • Yeni Üye
  • İleti: 7
  • Karizma Puanı: 0
23 Nisan Etkinlikleri
« Yanıtla #6 : 21 Nisan 2008, 00:12:42 »
 560a

alpay2008

  • Ziyaretçi
23 Nisan Etkinlikleri
« Yanıtla #7 : 02 Mayıs 2008, 01:37:02 »
bizde keşke dediğiniz gibi bir 23 nisan kutlayabilsek.çocuklarımız rezil oluyor her 23 nisanda.tozlu çamurlu bir stadyumda her okulun folklör ekiplerini,her okulun şiirlerini vb. etkinlikleri izlerken sıkılan öğrencilerimize acıyorum her yıl.çocuklar sizinde planınızda vergiğiniz gibi bir salonda kendi gösterilerini yaparak eğlenseler ne güzel olur.

        Sevgili Öğretmenim,
        Öncelikle bu bir ders, bunu böyle düşünmek gerekiyor.
        Birçok öğretmenin, özellikle, sınıf öğretmenlerinin, konu “23 Nisan” deyip resim yaptırmalarına içerliyorum. Yaratıcı olmak, öğrencinin ufkunu açmak gerekiyor.  Neleri başarabileceğini onlara göstermek, okul sistemi içerisinde, ne verilirse onu yapan değil, amacı olan, hayallerini gerçekleştirmek için uğraşan bireyler yetiştirmek asıl amacımız olmalı.
        Onlar mutlu olmalı. Bir sınıfta, “23 Nisan Resim Sergisi” açmak isteyen bir öğrenci olduğunu düşünün. Birçok öğrenci, böyle bir hayalin ucundan bile geçmiyor. Ancak, öğrenciye (öğrencilere), “Toplam otuz resimle bir sergi açılır mı?” diye sorunca yanıt evet oluyor. “Bir yıl boyunca yaptığın çalışmaları biriktirsen, bir sonraki “23 Nisan Etkinliklerine” kadar bu otuz resme ulaşabilir misin?” Nasıl oluyorsa, bu sorudan da hayır yanıtı çıkmıyor. Okulun, camlı ve metal çerçeveli, otuz resim çerçevesi var; resimlerini bu çerçeve içerisine koyacağız. Bunun yanında davetiyeler bastıracağız, insanları bu davetiyelerle sergiye çağıracağız. Sergi süresince müzik dinletisi, açılışta kokteyl olacak, hem de bitki çaylı süt. Açılacak bu sergi için, senin sergin için, bu ilk sergin için nasıl bir afiş yapmak istersin?...     
       Örnekleri çoğaltmak kimini kısa, kimini uzun tutmak mümkün. Yeter ki, öğrencilerin zihinlerinde tatlı hayaller bırakalım. Onları çoğaltalım… Bilmelisiniz ki, bu çocuklar yarının büyükleri olacak, salonlar dolacak, etkinlikler çoğalacak…  Caddelerde renk renk, tozlu sahalara çimenler serpilecek.
         Bu, çok değil sevgili öğretmenim. Hiç yok değil…

alpay2008

  • Ziyaretçi
23 Nisan Etkinlikleri
« Yanıtla #8 : 02 Mayıs 2008, 01:47:35 »
560a
Sevgili myalp,
Alkışınızı açar mısınız, nasıl bir ironi kokuyor?...
Saygılarımla.

alpay2008

  • Ziyaretçi
23 Nisan Etkinlikleri
« Yanıtla #9 : 02 Mayıs 2008, 01:56:00 »
teşekkürler güzel paylaşım
Sevgili Ulaş,
Bu şiir, biricik kızınız deniz için.
Benim yeğenim..
Sevgilerimle...
       
        ÜÇÜNCÜ SINIF
Doğum tarihim 24 Kasım.
      Adım Evrensel...
      Ekim mevsiminde büyüdüm ben!

Ahırı okul yaptı babam,
Tek gözlü barakayı ev.
Sonra her mevsim çilerirdi...

Kitaplarını yaktığı günü hatırlıyorum,
      Hasan Hüseyin;
"Acıyı Bal Eyledik!"
İlki yumurta idi çaldığım, ikincisi kitap;
      köylüye inat,
      bir yaz boyu bağırdım...
      ... kim tutar uzanıp tutamadım.

Aradan yıllar geçti bir çocuk,
geçerken üçüncü sınıf... bir vatandaştım.
- görünmez bir mezarlıktı_ zaman -
      sınıfta kaldım.
      ve dalgamı...
      denize saldım.