TÜRKİYE GÖRME ÖZÜRLÜLER KİTAPLIĞI’NIN BİNASI İÇİN SİZİN DE BİR KATKINIZ OLABİLİR
Gözleri görmeyen insanların nasıl okuyabildiklerini hiç düşündünüz mü? Başka biri onlara okumadıkça ne kitap, ne dergi okuyabilirler. Görme özürlülerin yazılı kaynaklardan bağımsız, kimseye muhtaç olmaksızın yararlanmasını sağlamak mümkündür. Yazılı kaynak seslendirilebilir veya dokunarak okunan kabartma yazı ile basılabilir.
Görme özürlülerin yazılı kaynaklardan kimseye muhtaç olmadan yararlanmasını sağlamak üzere 2 Ekim 2004’te Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı kurulmuştur.
Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı bütün Türkiye’ye ve Türkçe okumak isteyen görme özürlülerin bulundukları yabancı ülkelere ücretsiz kitaplık hizmeti vermektedir.
Ders kitapları. Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığında ders kitapları, sınavlara hazırlık kitapları ve kütüphanelerde bulunması beklenen her çeşit kitap üretilmekte ve isteğini bildiren görme özürlülere kargo ile gönderilmektedir.
Dergiler. Çocuklar için Balarısı ve Yavru Balarısı adında kabartma yazılı dergiler yayımlanarak çocuklara gönderilmektedir. Gençler ve yetişkinler için Arkadaş adında sesli bir aylık kültür dergisi çıkarılmaktadır. Dergiler 1880 görme özürlüye ulaştırılmaktadır.
Parasız üyelik ve hizmet. Türkiye Görme Özürlüler kitaplığının bütün hizmetleri parasızdır. Kitaplığa bir form doldurarak üye olan her görme özürlü Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığının hizmetlerinden yararlanabilir.
www.turgok.org. İnternet sitemiz aracılığı ile kitaplık hakkındaki bilgiler, alfabetik ve kategorik kitap listelerimiz duyurulmaktadır..
Bir binamız olacak. Kitaplıklar yazılı yayınları topluma ulaştırmanın ötesinde, bir bilgi ve kültür yayma işlevini yerine getirirler. Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı, görme özürlülerin eğitimine ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak için daha fazla ve daha kapsamlı çalışmaları yürütebilecek insan kaynağına ve deneyime erişmiştir. Bu faaliyetlerini sürdürebilmek için derneğin kendi mülkü olan ve elverişli bir çalışma alanı sağlamak üzere bir taşınmaz satın alma kitaplığımızın 2008 yılı hedefidir.
Kampanya. İzmir Valiliğinden gereken izin alınarak Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığına bir bina sağlamak için para toplama kampanyası açılmıştır. TURKCELL ile yapılan anlaşma ile bir SMS bağış numarası (4403) alınmıştır.
Yardımsever vatandaşlarımızın ve sosyal sorumluluklarını yerine getirmek isteyen kuruluşların bağışlarıyla bu kampanyayı destekleyeceklerine inanıyoruz. Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığına bir bina sağlamak için şu yollar ile bağış yapabilirsiniz.
1) SMS. TURKCELL’in faturalı aboneleri, 4403 numarayı kullanarak boş bir mesaj gönderirlerse 5 YTL bağışlamış olacaklar.
2) BANKA HESABI. İl Dernekler Müdürlüğünün denetimindeki Türkiye İş Bankası Mithatpaşa (İzmir) Şubesi 3409-619173 no’lu kampanya hesabına bağışta bulunabilirsiniz:
Kitaplığımızın binası sizlerin küçüklü büyüklü bağışları ile oluşacaktır. İlginize teşekkür ederiz.
TÜRKİYE GÖRME ÖZÜRLÜLER KİTAPLIĞI DERNEĞİ