Gönderen Konu: MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI HAFTALIK DERS ÇİZELGELERİ  (Okunma sayısı 108307 defa)

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı berna17

  • Üye
  • *
  • İleti: 57
  • Karizma Puanı: 3

merhaba arkadaşlar
orta öğretimde görevliyken bu sıkıntıları bende yaşadım. Müdürün ders koymamasr nedeniyle ilk öğretim lerde dolaştım. şimdide tayinim ilk öğretime çıktı.

Çevrimdışı cetinay_54

  • nizam
  • Üye
  • *
  • İleti: 68
  • Karizma Puanı: 3
inşallah bu ders saatlerindeki sıkıntı sona erdirilir böyle giderse zaten ders atıl bir hale geldi.inanın bu branştan nefret etmeye bile başladım.1 ssaatlik bir derste herşey atıl kalıyor velhasıl ben bu meslekten soğudum arkadaşlar.ürün çımayınca yok abi diyorsun.önümüzde md yrd sınavı var arkadaşlar çalışın girin.şahsen ben girmeye gayret ediyorum.sizlerinde girmesini isterim.
cetinay_54

Çevrimdışı ayşem

  • Yeni Üye
  • İleti: 2
  • Karizma Puanı: 0
resim ve müzik dersi beden dersinin alternatifi olarak sunulmamalıdır...resim ve müzik aynı sınıfta ikiye ayrılarak verilmelidir..aksi taktirde süreç içerisinde öğrenci hep beden dersini seçeceğinden bizim derslerimizdeki normlar kaldırılacaktır..şu anki güzel sanatlar liseleride aynı zamanda spor lisesi oldu ve bu üçlü ders birlikteliği ortaöğretime de getirildi..hala sanat ve sanatçının ne olduğunu bilmediğimiz bu durumda bile estetik ve güzelliği tasarımcı olabilmeyi de önemsemez ve önemsetmessek geriye ne kalıyor düşünmek lazım....

Çevrimdışı cico55

  • Üye
  • *
  • İleti: 41
  • Karizma Puanı: 13
Arkadaşlar günlerdir takip ediorum İstanbul için de bir birleşim söz konusumu die ama hiç bir ses çıkmıor,bende ilköğretimde çalışıorum fakat bu hepimizin bir sorunu olduğundan yapılacak olan ne ise bilgilendirmenizi dilerim.Sendikaların bir iletişimleri olmadı henüz ayrıcada Diğer illerde çalışan hiç bir arkadaşımızın da bu durumdan haberi olmadığını belirtmek istedim.

Çevrimdışı kendisi

  • GÜLYLDRM
  • Uzman
  • *****
  • İleti: 1.389
  • Karizma Puanı: 388
İŞTE BU ARKADAŞLAR.. YAVAŞ YAVAŞ BITKINLIKLAR ...OKULDAN DERSTEN SOĞUMA ..UZAKLAŞMAK ...
ÇEKİP GİDER HERKES BİRYERLERE KİMİ İDARECİ OLUR KİMİ İSTİFA EDER BAŞKA İŞLER YAPAR ..
   
TAMAM BENİDE ALSIN BİRİ BURDAN TEKBAŞIMA NE YAPICAM Kİ BEN BURALARDA ...
Eğitim, gerçeklerin öğretilmesi değildir
Düşünmek için aklın eğitilmesidir.
Albert Einstein

Çevrimdışı mavidost

  • Mavidost
  • Yeni Üye
  • İleti: 11
  • Karizma Puanı: 0
    Merhaba arkadaşlar...
    Öncelikle ta başından beri tüm yazılanları dikkat ve hassasiyetle okuduğumu belirtmek isterim. Müzik Öğretmeni olmama rağmen eşimin Resim Öğretmeni olmasından dolayı tam 2 yıl önce bu siteye üye oldum ve sitenin verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Biz Niğde ilinde görev yapıyoruz eşim ilköğretimde bende lise... Zaten yıllardır eşim şu an benim çektiğim sıkıntıyı çekmekte,haftada bir saat ders ve şubelerin az oluşu derken 9 saat dersi anca toparlayabildi. (2 Resim Öğretmeni var) Ben bu yıla kadar çoğumuzun girdiği gibi 20 ila 25 saat arası derse giriyordum şu an 4 saate düşmüş durumda. Haliyle görevlendirme verildi 10 saat daha ilköğretimden alarak meslek hayatımı devam ettirmeye çalışıyorum.
    Kendi adıma neler yapabilirim diye düşündüm ve öncellikle okul müdürümle konuştum.(Bu arada bizim lisede 9. ve 10. sınıflarda Beden Eğitimi; 11. ve 12. sınıflarda ise Resim-Müzik dersi seçildi.) Neden lise 1. sınıflarda Resim ve Müzik dersi seçilmedi sorusuna; okul müdürleri toplantısıda öyle karar alındı cevabını verdi. Hatta bazı okullarda sadece beden eğitimi öğretmeni olduğu için Beden eğitimi seçildiğini söyledi. Resim müzik dersleri eskisi gibi bölünemezmi diye toplantı esnasında talim terbiyeden bir yetkiliyi arayarak sormuşlar ve hayır cevabını almışlar. Arkadaşlar ben okul müdürüme, kafamda oluşan her türlü soruyu samimiyetle sordum ve içtenlikle cevap aldığımı düşünüyorum. Müzik ve resim derslerinin kendisi için çok önemli olduğunu ve yıl içerisinde çalışmalarımızdan dolayı çok memnun kaldığını bu derslerin önemini gayet iyi bildiğini söyledi. Bu sebeple haksızlık olmasın diye seneye lise 1. sınıflarda Resim ve müzik dersinin seçileceği sözünü verdi(Bence bu da bizim üzerinde durduğumuz sorunun çözümü değil)
    Arkadaşlar bu arada MÜZED derneğinin sitesinde yaşanan sıkıntıların farkında olunduğu ve  bununla ilgili çalışmalar yapılacağı duyuruları yer alıyordu. Ben de yaşadığım sıkıntıları ele alan bir maili siteye gönderdim. Benim gibi konuya hassasiyet gösteren öğretmenlerimizin de katılımlarıyla MÜZED LİSELERDE YENİ DERS ÇİZELGESİNİN ORTAYA ÇIKARDIĞI SORUNLARI ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜYLE GÖRÜŞTÜ haberini yayınladı. İşte adres http://www.muzed.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=323&Itemid=16 (umarım link vermem bir sorun teşkil etmez)
    Sonuçta duyarlı öğretmenlerin işbirliğiyle ve de gayretiyle bu sorunların üstesinden gelinebiliceğini umut ediyorum. Teşekkürler....
   

Çevrimdışı cagla

  • Yeni Üye
  • İleti: 3
  • Karizma Puanı: 0
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
Resmî Gazete         : 31.7.2009/27305
Tebliğler Dergisi       : AĞUSTOS 2009/2623

     MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI DERS ÇİZELGELERİ
     ---------RESİM DERSİYLE İLGİLİ YÖNETMELİK MADDELERİ-------------
     ARKADAŞLAR!!!!!!!!!
     Yönetmeliğin tarihi yeni:Yani ikisi arasında 1.5 aylık bir zaman farkı var.idarecilerin yönetmeliğe hakim olmadığı ortadadır.   Adı geçen yönetmeliğin 9-10-12-64-ve 71. maddelerini iyi incelersek idareciler yönetmelik kararlarını uygulamada usul hataları yapmaktadırlar.Dilekçelerinizdeki isteklerinizi yasa ve yönetmeliklere dayandırınız:kesinlikle yazılı talapte bulunun.

Çevrimdışı kendisi

  • GÜLYLDRM
  • Uzman
  • *****
  • İleti: 1.389
  • Karizma Puanı: 388
tüm başvurular ve alınan cevapları lütfen mensubu olduğunuz sendikanıza iletiniz çünkü açılması düşünülen davalarda belge ,sebep ve hukuksal dayanak olarak kullanılacaktır ...
dava açma hazırlığındaki sendikalar
eğitim sen
türk eğitim sen
eğitim iş
hepinize kolay gelsin....
Eğitim, gerçeklerin öğretilmesi değildir
Düşünmek için aklın eğitilmesidir.
Albert Einstein

Çevrimdışı -rodin-

  • Aktif Üye
  • **
  • İleti: 113
  • Karizma Puanı: 24
arkadaşlar umarım, Ortaöğretim Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Etem Yaman'ın ifade ettiği yönde bir gelişme olur da sorun çözüm odaklı olur.


MÜZED, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüyle Görüştü    
                                 Çarşamba, 07 Ekim 2009
 
MÜZED LİSELERDE YENİ DERS ÇİZELGESİNİN ORTAYA ÇIKARDIĞI SORUNLARI ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜYLE GÖRÜŞTÜ    
Ortaöğretim Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Etem Yaman:
● “Bir eğitimci olarak liselerde müzik, resim ve beden eğitimi dersinin her birinin ortak dersler içinde gerekli olduğuna inanıyorum.”
● “Lisede öğrenci iken beden eğitimi dersini ve seçmeli müzik dersini birlikte aldım.”
● “Hangi dersin seçileceğine okul yönetimleri kimseye sormadan karar veremez.”
● Müzik resim veya beden eğitimi derslerinden herhangi birini bir kişi seçmiş olsa dahi o dersin açılması gerekir.”
            ● “Talim ve Terbiye Kurulu Kararının nasıl uygulanacağı konusunda bir iki hafta içinde okullara açıklayıcı bir genelge gönderilecek.”
         ● “Öğretim yılı sonunda kararın uygulaması değerlendirilerek gözden geçirilecek.”
 Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun 11.09.2009 tarih ve 151 sayılı kararıyla ortaöğretim kurumlarının haftalık ders dağılım çizelgesinde bu öğretim yılı başından itibaren değişiklik yapıldı. Basında "Müzik resim, beden eğitimi dersleri ortaöğretim kurumlarında zorunlu oldu" biçiminde duyurulan haberin gerçeği yansıtmadığı, Talim ve Terbiye Kurulu kararının yurt genelinde uygulamasıyla ortaya çıktı. Bütün illerimizde müzik, resim ve beden eğitimi öğretmenleri, öğrenciler, veliler karara tepki gösterdiler. Okul yönetimleri, kararın kendi içinde taşıdığı çelişkiler nedeniyle çözümsüz kaldılar.
İlgili TTK Kararının kendi içindeki çelişkileri ve uygulanışıyla okullarımızda yarattığı başlıca sorunları Müzik Eğitimcileri Derneği Merkez Yönetim Kurulu 6 Ekim 2009 Salı Günü MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne iletti. MÜZED heyetinde Genel Başkan Refik Saydam’la birlikte Genel Sekreter Sait Aksu, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Erdinç Özcan, Alp Özeren ve MÜZED Üyesi Timur Zeren yer aldı. MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Emin Gürkan’ın bir sağlık sorunu nedeniyle raporlu olduğu için katılamadığı görüşmede MÜZED Heyetini Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne vekâleten Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Etem Yaman kabul etti. Görüşmede MÜZED Genel Başkanı Refik Saydam konuya ilişkin bir dosya sundu ve özetle şu görüşleri dile getirdi:
“● 11.09.2009 tarih ve 151 sayılı kararıyla MEB Talim ve Terbiye Kurulu kararıyla eğitimin iki farklı alanı olan güzel sanatlar eğitimi ve beden eğitimi, birbirinin seçeneği olacak biçimde aynı potada bir araya getirilmiş, her iki alanda yetiştirilmesi gereken öğrenciler spor veya güzel sanatlar alanlarından birini seçmeye zorlanmıştır. Oysa 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Yasası öğrencilerin genel eğitim içinde spor veya sanat alanlarından birini seçmesini değil; “Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirme”yi öngörür. Cumhuriyet tarihimiz boyunca müzik, resim ve beden eğitimi dersleri karşı karşıya getirilmemiş, öğrenciye birlikte verilmiştir. Avrupa’da, diğer gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde de uygulama bu yöndedir.
● Müzik, resim ve beden eğitimi derslerinin genel ortaöğretim sistemi içindeki toplam ağırlığı azaltılmıştır. Bu üç dersin toplamı için haftalık program içinde 9. sınıflara 2 ders saati, 10,11. ve 12. sınıflara ise yalnız birer ders saati ayrılmıştır. Ayrıca “Ortak dersler arasına alındığı” gerekçesiyle müzik, resim ve beden eğitimi dersleri seçmeli dersler arasından da çıkarılmıştır. Oysa bir önceki öğretim yılında 9. sınıflarda beden eğitimi haftada 2 ders saati zorunlu olarak okutulmuş; Müzik, resim ve beden eğitimi derslerinin her birine seçmeli olarak haftada ikişer saat süre ayrılmıştır. Anadolu Öğretmen liselerinde ise 9. sınıflarda zorunlu beden eğitimi dersinin yanında tüm sınıflarda dört yıl boyunca müzik/resim derslerine haftada bir saat süre ayrılmıştır. Müzik, resim ve beden eğitimi dersleri açısından bu yıl getirilen uygulama önceden zaten yetersiz olan uygulamanın çok daha gerisine düşmüştür.
● Müzik, resim ve beden eğitimi derslerinden birinin hangi yöntemle seçileceği somut olarak belirtilmediği için okutulacak ders genellikle okul yönetimleri tarafından öğrenciye, veliye, öğretmenler kuruluna sorulmadan belirlenmiştir. Bu belirlemede de genellikle beden eğitimi dersi ön plana çıkmış, müzik ve resim dersleri görmezden gelinmiştir. Ekte sunulan örneklerde de görülebileceği gibi yurt genelindeki pek çok ortaöğretim kurumunda müzik ve resim dersleri (dal öğretmeni bulunmasına karşın) haftalık program içinde ya hiç yer bulamamış veya bir önceki yıla göre çok daha düşük oranlarda yer bulabilmiştir. Böylece bu okulların tek müzik öğretmeni bile “norm kadro fazlası” durumuna düşmüştür.
● Yukarıdaki belirtilen yöntemle “seçilen” dersin olarak dört yıl okutulması zorunluluğu bu öğretim yılı başında alel acele ve yönetimler tarafından yapılan ders seçimlerinin çocuklarımıza dört yıl dayatılması, çocuklarımızın lise öğrenimi boyunca sanat eğitimi süreçlerinin dışında bırakılması anlamına gelmektedir. Program bütünlüğü açısından elbette alınan bir ders gelecek yıllarda da devam etmelidir. Ancak mevcut uygulama, yanlışın devamlılığına yol açacaktır.
● Millî Eğitim Bakanlığının ortaöğretim ders çizelgesinde yaptığı bu değişikliğin okullarımızdaki güzel sanatlar eğitimini ve beden eğitimini kısa sürede ortadan kaldırması kaçınılmaz olacaktır. Yapılan yanlışlıktan ivedilikle dönülmelidir.
● Müzik, resim ve beden eğitimi derslerinin her biri (birbirinin seçeneği olarak değil gerçek anlamıyla) genel ortaöğretim kurumlarımızda okutulan ortak dersler arasında yer almalıdır. Yetenekli öğrencilerin sanat eğitimi ve beden eğitimi alanlarına yöneltilebileceği düşünülerek ortak derslerin yanında seçmeli dersler içinde de müzik, resim ve beden eğitimi derslerine yer verilmelidir.
● Okullar müzik odalarıyla, resim atölyeleriyle, spor alanları ve salonlarıyla; ders araç geçleriyle donatılmalı, her okula en az bir müzik, resim ve beden eğitimi dal öğretmenini yetiştirecek ve atayabilecek koşullar adım adım oluşturulmalıdır.”
            Bakanlığa verilen dosyada TTK kararının okullardaki            nasıl uygulandığına ilişkin bir araştırma ve çok sayıda öğrenci görüşü de yer aldı. MÜZED Heyetindeki üyeler de yeni ders çizelgesinin okullarda müzik eğitimini geriye götürdüğünü örnekleriyle anlattılar.
           MEB Ortaöğretim Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Etem Yaman, “Bir eğitimci olarak liselerde müzik, resim ve beden eğitimi dersinin her birinin ortak dersler içinde gerekli olduğuna inandığını, mevcut program içinde bunun uygulanabileceğini” vurguladı. “Müzik, resim ve beden eğitimi derslerinin genel eğitim sistemi içinde her bir öğrencinin kendi yeteneği dikkate alınarak verilebileceğini” belirtti. Kendisinin “lise öğrencisi iken beden eğitimi dersinin yanında seçmeli müzik dersini de aldığını” anlatarak “Müzik, resim ve beden eğitimi derslerinden birinin seçilmesi istendiğinde beden eğitimi dersinin ön plana çıktığını, bu durumun resim ve müzik derslerini zor duruma düşürdüğünü, kendilerine de bu konuda birçok yakınma ulaştığını” belirtti. İbrahim Etem Yaman, “bu üç dersten birinin belirlenmesinde okul yönetimlerinin kimseye sormadan karar veremeyeceğini, derslerin seçilebilmesi için 12 kişinin zorunlu olmadığını (12 sayısının alan belirlemeyle ilgili başka bir konuda dikkate alınacağını), müzik resim veya beden eğitimi derslerinden herhangi birini bir kişi seçmiş olsa dahi o dersin açılması gerektiğini” vurguladı. “Kararın nasıl uygulanacağı konusunda bir iki hafta içinde okullara açıklayıcı bir genelgenin gönderileceğini” söyleyen Yaman, “MÜZED’den kendilerine gelen önerileri dikkatle inceleyeceklerini, öğretim yılı sonunda uygulamanın bir değerlendirmesinin yapılarak konunun gözden geçirileceğini” belirtti.
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2009, 13:09:09 Gönderen: rodin »

Çevrimdışı -rodin-

  • Aktif Üye
  • **
  • İleti: 113
  • Karizma Puanı: 24
Arkadaşlar aşağıdaki açıklamayı Eğitim-İş şube temsilciliklerine göndermiş.Hepimiz orada olalım.

Sayı   :  000/011/2217                                                                    09.10.2009                                                    
Konu:   ‘Dersimi Geri İstiyorum’ Mitingi Hk.
               

                                      ŞUBE VE TEMSİLCİLİK BAŞKANLIKLARINA


17 Ekim 2009 Cumartesi günü saat 11.00’de Güvenpark’ta, Beden Eğitimi, Resim, Müzik öğretmenlerinin ve genel eğitimin sorunlarını dile getirmek üzere ‘Dersimi Geri İstiyorum’ adı altında kitlesel basın açıklaması yapılacaktır.

Beden eğitimi, resim ve müzik ile ilgili branşlardaki üyelerimiz başta olmak üzere tüm örgütlerimizin kitlesel basın açıklamasına destek olması konusunda gereğini rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.


   



        Levent AKÇA                                             Yüksel ADIBELLİ
       Genel Sekreter                                                       Genel Başkan
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2009, 13:21:17 Gönderen: rodin »