hocam sizin ve öğrencilerinizin ellerine sağlık ama beğenmedim açıkçası..estetik açıdan daha iyi si olabilirdi..yinede paylaşımınız için sağolun..
ELEŞTİRİDE HEDEF
Eleştirideki hedef; olay, konu, ürün; yer, ortam, zaman, kişi açısından irdelenebilir. Bunlardan biri, birkaçı veya hepsi de ele alınabilir. Önemli olan; hedefi ortaya koyabilmektir.
Eleştiride hedef: yanlışların olduğu kadar doğruların da söylenmesi olmalıdır. Bunu yaparken de önemli olan noktalar belirlenmeli, kişisel anlayış doğrularının yanında genel anlayış doğruları da vurgulanmalı, beğenilenlerin ve beğenilmeyenlerin üzerinde ayrıntıları ile durulmalı, yanlışlar önerilerle desteklenmeli, anlatım; dolambaçlı yollara sapmadan, net ve anlaşılabilir bir dille ifadelendirilmelidir.
az önce bi eleştiri de bulunduğumdan siteden hemenn cvp maili aldım..ben istediğimi eleştiririm..bu ne bu siteyi yönetenlerii ilgilendirir ne de öğretmen arkadaşları..illa beğenmek zorunda diilim sanırım sunulan çalışmaları...bana o maili atan sevgili yöneticim her kimsen şunu bil mail inle resmen saçmaladınnnnnnnnnn....sanırım burda ki anahtar sözcük ''olumlu eleştiri'' ha ne dersiniz?? sayın öğretmenim ilkinde olduğu gibi bu cevabımdaad sizleri tebrik ediyorum...ama beğenmedimmm bunu yöneticininn gözüne soka soka yazıyorumm işteeeeeeeeeeee.
ELEŞTİRİDE SINIR
Yapılacak eleştiride oluşturulacak sınırlar, öncelikle kendi sınırlarımız olmalıdır. Buna bir çeşit
“Haddini Bilme” denilebilir. Sonra eleştirinin sınırları çizilmelidir. Kelime ve cümlelerin vurgusu doğru saptanmalıdır.
kaynak sanat eğitiminde eleştiri sanatı bilgilenmek isteyenler için:http://www.gorselsanatlar.org/index.php/topic,14315.0.htmlömer hocam madem eleştiriye açık bir insansınız konuşma üslubunuzu analiz ederek sizin tarzınızda bir eleştiri de benden
" Siz gerçekten öğretmen misiniz?"