Değerli öğretmenim Şeker İlker Paşa,
28.08.2006 tarihli ve 346 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca Kabul edilen Sanat Etkinlikleri dersi öğretim proğramı var. O proğram Türkçe Öğretmenlerini kapsıyor. Proğram ilk kabul edildiğinde Resim, müzik, tiyatro, edebiyat, mimari, heykel, dans vb. kapsayan bütün bir ders olarak uygulamaya konuldu. Fakat aksama yaşanmış olacakki, Talim ve Terbiye kurulunun 04.06.2007tarih ve 111 sayılı kararı ile kabulünde yapılan açıklamaların 6. maddesinde "Sanat etkinlikleri dersinde; sanat eğitiminin temel bilgileri verildikten sonra öğrencilerin tercih ve kabiliyetleri ile okulun fiziki durumu ve insan kaynakları dikkate alınarak drama, tiyatro, halk oyunları, enstürüman, resim, fotğrafçılık, heykel vb. sanat alanlarından bir veya bir kaçı üzerinde yoğunlaştırılmış etkinlikler yapılabilir." olduğu belirtiliyor.
Bu açıklamada bizi rahatlatıyor.Yani örnekle açıklamak gerekirse;
Sınıf: 6.
ÖĞRENME ALANI: Proje Eğitimi
TEMA: Efsaneleri Anlatıyorum
Kazanım:16 Benzer destan, efsane yada tarihi metinleri farklı sanat yollarını kullanarak ifade eder. konusunu işlerken
Etkinlik olarak Sınıfı gruplara ayırıp bir gruba Rhea nın hikayesinin diğer gruba Kybele'nin hikayesinin resimlerini yaptırabilirsin.
Peki fark nedir? diye soracak olursan. Bu açıklma gelmeden önce hepsini yaptırman gerekiyordu canlandırma ,gerekli yerlerde müzik, gerekli yerlerde resim. Şu an ise konuyu işleyip sadece uzman olduğun konuda etkilik yapman yetiyor.
Umarım Açıklayabilmişimdir. Tüm Dostlara Saygılar ve başarılar