Botticelli-Venüs'ün DoğuşuSandro Botticelli :Genc yasta resim, desen ve geometri ogrendi. Olgunluk doneminde Floransa'da Venus'un Dogusu isimli mitolojik bir eser gerceklestirdi. Ucucu ve coskulu figurler cizmistir. Ayrica hastalik derecesine varan zerafet duygusu eserlerine kendine ozgu siirimsi bir hava verir. Yapitlarinda hareket ve durusun inceligi, ince uzun bedenli, uzun boyunlu ve yuzunde ciddi bir ifade tasiyan kadinin zarifligi zengin bir doku olusturur.Dinsel konulu tablolar yapmis olsa da Botticelli, dinsel bir ressam degil guzellige tutkun bir ressam olmustur"Venüs’ün Doğuşu", Floransa’nın en dramatik devrinde geçen; sanat, din, güç ve ihtiras temalarıyla örülmüş bir aşk hikayesidir.
Van Gogh-Kendi PortresiVincent Van Gogh: Hollandalı ard izlenimci ressam. Başlangıçta koyu ve kasvetli renklerle çalışan Van Gogh, Paris'te tanıştığı izlenimcilik ve yeni izlenimcilik akımlarının etkisiyle canlı renklere geçmiş ve kendine özgü resim tarzını geliştirmiştir. İnsanların yalnızlık, hüzün ve acı içindeki hallerinden etkilenip bunları da resimlerinde yansıtmıştır. Van Gogh’un oto- porteleri izleyene yönelik tedirgin edici bakışlarıyla dikkat çekmektedir.
Caravaggio-Genç BacchusMichelangelo Merisi Caravaggio: İtalyan ressamdır. Caravaggio güçlü ışık-gölge kullanımı ve resimsel düzenlemeyi dramatik bir açıdan ele alışıyla barok sanatının en özgün uygulayıcılarından biri olmuştur.
El Greco-Kendi PortresiEl Greco :İspanyol Rönesansı dönemi ressam, heykeltıraş ve mimarı. Sanatçı, dışavurumculuğun ve kübizmin öncüsü olarak kabul edilir. El Greco genel resim akımlarından bağımsız, şahsına özgü bir sanatçı olarak yorumlansa da, resimlerindeki uzun figürler ve tuhaf renk seçimi, batı resmiyle Bizans resminin bir bileşimi olarak kabul edilir.
Giotto-Tahtta Oturan MeryemGiotto di Bondone: Floransalı sanatçı eserlerinde daha çok dinsel konuları işlemiştir. Çok sayıda kilise ve şapelin fresklerini yapmıştır. Giotto ve çağdaşları, bu dönemde kuralcı ve simgesel resim tekniğini terk ederek nesnelerin doğal halleriyle resmedilmesi anlayışına yönelmişlerdir. 13. yüzyıl’ın dini bakış açısından kurtulmaya başlamış, insan merkezli bakış açısına yönelmiştir.Rönesans döneminde resme perspektifi yavaş yavaş geçiren ressamdır. Pastel tonlar ile üçüncü boyutu kullanma amaçlı çalışmalar yapmıştır
Kahlo-Kendi portresiFrida Kahlo :Meksikalı ünlü ressam.. Frida Kahlo'nun fiziksel ve ruhsal acıları doğrudan resimlerine yansımıştır. Çalışmaları, duygulanım, kalp kırıklığı, aşk, yaşam ve ölümün nadir rastlanan bir birleşimidir. Çoğu resmi kendi portresidir.
Leonardo-MonalisaLeonardo da Vinci :Rönesans dönemi İtalyan mimarı, mühendisi, muciti, geometricisi, anatomisti, müzisyeni, heykeltıraşı ve ressamıdır. En tanınmış yapıtlarından biri Mona Lisa’dır. Rönesans sanatını doruğuna ulaştırmış, yalnız sanat yapıtlarıyla değil, çeşitli alanlardaki araştırmaları ve buluşlarıyla da tanınan, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından biridir. Monalisa isimli eserini 3-4 yılda tamamlamıştır. Tablodaki kadın yüzündeki “gizemli gülümseme” ile sanat tarihinin bir parçası haline gelmiştir.Eser şu anda Fransa’daki Louvre Müzesi’nde sergilenmektedir.
Rembrandt-Kendi PortresiRembrandt Van Rijn:Hollandalı ressam ve baskı ustası. "Işığın ve gölgelerin ressamı" olarak da anılır.Remrandt’ın kendisini resmettiği en az seksen tablo bulunur. Alıştırmaların büyük bölümü insan duygularının –şaşkınlık, sevinç ya da üzüntünün- resme aktarılması üzerinedir. Sık sık kendini asıl tablolarında kullanacağı öğelerin, tarihsel bir kişiliğin, bir soylunun ya da İncil’den bir karakterin modeli olarak bu oto-portrelerine yansıtmıştır. Son yıllarında ressam, kaygı ve kederlerini ortaya koyduğu, tablolar yapmıştır.
Vermeer-İnci Küpeli KızJan Vermeer :Hollandalı bir ressamdı. Eserlerinde burjuva yaşamdaki ev içi görüntülerliyle ilgilendi. Resimlerinin yapımı çok uzun sürmüş,ayrıntılara çok önem vermiştir. en çok beğenilen resmi İnci Küpeli Kız olmuştur. Bu resminde de diğer resimlerinde olduğu gibi ışığı çok iyi kullanmıştır. Vermeer'in İnci Küpeli Kız portresi büyük bir gizem taşımaktadır. Tracy Chevalier "İnci küpeli kız" adlı romanında aynı isimli tablonun yapılma öyküsünü ressamın hayatından bir kesit vererek anlatır. Bu roman sinemaya da aynı isimle uyarlanmıştır.
Michelangelo-Sistine Şapeli'nden bir ayrıntıMichelangelo Buonarroti :Ünlü İtalyan rönesans dönemi ressam, heykeltraş, mimar ve şairidir.Sistine şapeli Vatikan’da bulunan bir şapeldir. Ortasının da, her biri Âdem, Havva ve Nuh Tufanıyla ilgili İncil’in eski Ahdi’nden alınma öykülerden esinlenerek yapılan resimlerin bulunduğu dokuz pano bulunan freskin yan unsurları da mitolojik figürlerle bezelidir. Rönesans sanatının en önemli eserlerindendir.