Gönderen Konu: Moleküler Ressam-David S. Goodsell  (Okunma sayısı 18777 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı lüƃǝşʎɐ

• Ayşe+:)
  • Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
  • Karizma Puanı: 1293
Moleküler Ressam-David S. Goodsell
« : 02 Ekim 2008, 19:10:26 »

Sanatın ,düşünebilme yeteneğini ortaya çıkarıp güçlendirdiği ve çözüme yönlendirme açısından bilime katkısı düşünülürse bilim ve sanat sıkı ilişki içinde olması gereken iki alandır.Sanat ve Bilimi bir arada yürüten sanatçılarımızın (Leonardo da VINCI, Mimar Sinan…v.b.) eserlerinde bilimin yansımalarını görmekteyiz.Bu birliktelik, sanatçının sanat gücünü de pekiştirmektedir.

Biyoloji biliminde ; canlıların mikro fotograflarından, kimyada; elementlerin atom yapılarından hareketle şematik soyut şekilleri resim sanatının temel ögelerine göre yorumlayıp kompozisyon ve renk düzenlemeleri yapmakta ve bilimin alanlarından ilham almaktayız.Aynı şekilde bilim de sanatın görsel okuma ve anlamlandırma süreçlerine ilişkin bir yetenek kazandırması dolayısıyla sanattan ilham almakta ve her iki alan da yaratıcılık ve sürekli yeniyi arama özellikleri dolayısıyla birbirinden faydalanmaktadırlar.

DAVID S. GOODSELL

Şimdi size tanıtacağımız David Goodsell bir ressam; daha doğrusu bir moleküler-ressamdır. Sanatını, moleküller dünyasının aydınlatılması ve algılayabileceğimiz boyutlara büyütülebilmesine adamış bir isimdir.

DAVID GOODSELL'in GÖZÜNDEN HÜCRE İÇİNDE BİR GEZİNTİ

YOLCULUK PLANI:
Bu çalışmasında da bir ökaryotik hücre (yani bizleri oluşturan çekirdekli ve organelleri olan hücre tipleri) içinde şematik bir geziye çıkartıyor bizleri. Aşağıdaki genel hücre görüntüsü üzerindeki dörtgen bölgeler, aşağıda gezeceğimiz 8 ayrı bölümün hücrenin nerelerine denk geldiğini gösteriyor. Bu şekillerde proteinler mavi ve tonları; çekirdek (nükleik) asitleri kırmızı ve turuncu; yağlar sarı ve polisakkaritler (yani şeker yapıdaki moleküller) yeşil renklerle gösterilmiş.Bu çalışmasında her rengin bilimsel bir anlamı var.Bunu öğrenmek isteyenler için sayfanın en altına bakın.burdan

David Goodsell 'in kağıt üzerine mürekkep ve suluboya ile yaptığı çalışma örnekleri.tabii ki her bir çalışmanın bilimsel bir anlamı var.

« Son Düzenleme: 19 Kasım 2009, 20:44:31 Gönderen: :) »

Çevrimdışı B૯ηбüL

• Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
  • Karizma Puanı: 1631
    • seyfullah sünbül
Ynt: Moleküler Ressam-David S. Goodsell
« Yanıtla #1 : 02 Ekim 2008, 19:25:45 »
Gerçekten çok ilginç kompozisyonlar..bazen hücre,elementler, bazende evreni içine alabiliyor resim..
zemin üzerinde olabilecek herşey kalemin ucunda..insan ,ister hayalden soyut isterse bunlar gibi somut bilimden neler neler yapılabiliyor..bu paylaşımda buna örnek olmuş ..
paylaşım için çok teşekkürler ayşegülcüm..emeğine az ama +1
bu arada,üye yardım bölümümüzde bir üyemiz geçenlerde kimya ile görsel sanatların ilişkisini sormuştu ayşegülcüm onu da hatırlatayım bu vesile ile sana :D :D :D

Çevrimdışı ilker

• İlker ÖZTÜRK
  • Administrator
  • Sanat Kurdu
  • *
  • Karizma Puanı: 1882
    • GorselSanatlar.NET
« Yanıtla #2 : 02 Ekim 2008, 19:27:08 »
yahu bir konu bu kadar mı güzel açılır. teşekkürler  :D
Selçuk Üniversitesi - Seramik - 1998
Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Resim İş - 2004
Düzce Yunus Emre Ortaokulu

Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet.

Çevrimdışı lüƃǝşʎɐ

• Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
« Yanıtla #3 : 02 Ekim 2008, 19:37:06 »
Evet bengülcüğüm onu gördüm.kaynak istemiş üyemiz.elimde bununla ilgili bir kaynak yok.ancak kendi fikirlerime göre açıklama getirebilirim.yine de bir bakayım.Bir de kimyager bir bilim adamı sanırım onun yaptığı heykeller var.Onunla ilgili de bir konu açmaya çalışayım en azından.böyle bir kaynak elime geçerse yardımcı olmaya çalışırım.teşekkürler canım. 770a
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2008, 19:37:36 Gönderen: kybele »

Çevrimdışı lüƃǝşʎɐ

• Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
« Yanıtla #4 : 02 Ekim 2008, 19:44:33 »
Teşekkürler ilker hocam 360a

Çevrimdışı kalihora86

• Yeni Üye
  • Karizma Puanı: 0
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2008, 21:06:58 »
Evet bengülcüğüm onu gördüm.kaynak istemiş üyemiz.elimde bununla ilgili bir kaynak yok.ancak kendi fikirlerime göre açıklama getirebilirim.yine de bir bakayım.Bir de kimyager bir bilim adamı sanırım onun yaptığı heykeller var.Onunla ilgili de bir konu açmaya çalışayım en azından.böyle bir kaynak elime geçerse yardımcı olmaya çalışırım.teşekkürler canım. 770a

Öncellikle bu  güzel paylaşım için teşekkürler..
Bahsettiğiniz kimyager bilim adamınım adını söylerseniz araştırmam  için cok faydalı olacak..
bende daha sonra buraya görsel sanatlar ve kımya iliskisi hakkında hazırladığım sunuları eklemek istiyorum=)

Çevrimdışı lüƃǝşʎɐ

• Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
« Yanıtla #6 : 29 Aralık 2008, 21:24:14 »

Öncellikle bu  güzel paylaşım için teşekkürler..
Bahsettiğiniz kimyager bilim adamınım adını söylerseniz araştırmam  için cok faydalı olacak..
bende daha sonra buraya görsel sanatlar ve kımya iliskisi hakkında hazırladığım sunuları eklemek istiyorum=)

çok memnun oluruz bizim için de çok önemli bir kaynak olur.o bahsettiğim heykeltraş ile ilgili konuyu maalesef fırsat bulamadığım için açamadım.ama bakmam gerekiyor bulurum adını.bölüme yazarım yakın bir zamanda hatırlayamadım şimdi konuyu açalı çok olduğu için. ama bu ressam bilim adamı ile ilgili araştırmam sırasında görmüştüm ve o zaman biraz incelemiştim.570a

Çevrimdışı lüƃǝşʎɐ

• Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
« Yanıtla #7 : 29 Aralık 2008, 21:41:07 »
Edgar Meyer: http://molecular-sculpture.com

kimyager olup olmadığını tam bilmiyorum.tam olarak inceleyememiştim bir bakın isterseniz.atom ve moleküllerle yaptığı soyut heykelleri bulunmakta...
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2008, 21:43:50 Gönderen: ઝ મ ઉ ૯ ζ ૯ »

Çevrimdışı kalihora86

• Yeni Üye
  • Karizma Puanı: 0
« Yanıtla #8 : 29 Aralık 2008, 22:13:42 »
Edgar Meyer: http://molecular-sculpture.com

kimyager olup olmadığını tam bilmiyorum.tam olarak inceleyememiştim bir bakın isterseniz.atom ve moleküllerle yaptığı soyut heykelleri bulunmakta...

çok teşekkür ederim=)

Çevrimdışı ...:::£sra:::...

• Yönetim K.Ü
  • Sanat Kurdu
  • *
  • Karizma Puanı: 2742
« Yanıtla #9 : 24 Mart 2009, 20:54:35 »
görüntü muhteşem ama bu nasıl bir sabırdır yaa teşekkürler ayşegülüm paylaşım için etkilendim doğrusu +1 eklendi ;)
çok çalışmak zamanı