Gönderen Konu: 2008-2009 ÖZEL YETENEK SINAVLARI...  (Okunma sayısı 22148 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı aslîgibi

  • aslî
  • Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
  • İleti: 2.304
  • Karizma Puanı: 993
    • asligibi
2008-2009 ÖZEL YETENEK SINAVLARI...
« : 29 Temmuz 2008, 00:22:46 »

Üniversitelerin yetenek sınavlarıının tarih ve başvuru koşulları açıklanmaya başladı.

2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı
Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavına
 Öğrenci Alımı ve Sınav Uygulama Esasları



BÖLÜM VE ÖĞRENCİ SAYISI

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesine bağlı Seramik Bölümüne 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı için 2008 ÖSS puanı ve Özel Yetenek Sınavı ile aşağıda belirtilen kontenjanlarda öğrenci alınacaktır.

Bölüm ve Anasanat Dalı      Kontenjanı
Seramik                  15


ÖN KAYIT KOŞULLARI VE ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

a. Ön kayıtlar 4-12(dahil) Ağustos 2008 tarihlerinde mesai saati içinde (09:00-12.00/13:00-17:30), Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi (1 Eylül Kampusu) giriş katında yapılacaktır.

b. Özel Yetenek Sınavlarına katılabilmek için adayların 2008-ÖSS puan türlerinin herhangi birinden (ÖSS-SÖZ-1, ÖSS-SAY-1, ÖSS-EA-1, ÖSS-DİL), ÖSS kılavuzunda belirtilen;

1- Liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri ve güzel sanatlar liselerinin, Dekoratif El Sanatları, Dekoratif Resim, Grafik, Grafik Sanatlar, Grafik Tasarım, Heykel, Plastik Sanatlar, Resim, Sanat, Sanat (Resim), Sanat ve Tasarım, Seramik, Seramik Sanatı, Seramik ve Cam Teknolojisi, Tasarım ve Teknolojisi, Uygulamalı Resim, Çini Desinatörlüğü ile Çinicilik ve Seramik alanlarından mezun olan adaylardan mezun oldukları alanlardaki eğitim programlarına başvuracakların en az 145 puan almış olmaları,
2-Yukarıda (1) maddesinde sözü edilenler dışındaki başvurularda da en az 165 puan almaları gerekmektedir.

c. 2008-ÖSS ile herhangi bir Yükseköğretim Programına yerleştirilen veya diğer Üniversite Yetenek Sınavlarına katılan adaylar da sınava başvurabilirler.

d. Adayın kendisi veya bir yakını ön kayıt yaptırabilir. İnternet üzerinden ve posta üzerinden yapılan müracaatlar kabul edilmez.

e. Bir başka yüksek öğretim kurumundan disiplin nedeniyle çıkarılmış bulunan adaylar ön kayıt yaptıramazlar.

f. 2008-ÖSS kılavuzunda belirtilen ilke ve kurallar ile uygulanabilecek bütün konular, Özel Yetenek Sınavı ön kayıt ve kesin kayıt işlemleri için de geçerlidir.

g. Sınavlara girmeyen veya giremeyen adayların Özel Yetenek Sınav Harcı iade edilmeyecektir.

h. Başvuru (Ön Kayıt) İçin Gerekli Belgeler

- Aday Başvuru Formu (form başvuru sırasında verilecektir),
- Sınava Giriş Kimlik Kartı (kart başvuru sırasında verilecek ve Güzel Sanatlar Fakültesince onaylandıktan sonra adayda kalacaktır.),
- ÖSS Sınav Sonuç Belgesi’nin aslı ve noter tasdikli fotokopisi*,
- Lise diplomasının ya da geçici mezuniyet belgesinin aslı ve noter tasdikli fotokopisi*,
- Nüfus cüzdanının aslı (T.C. Kimlik Numaralı olmalıdır.) ve noter tasdikli fotokopisi*,
- Son altı ay içerisinde çekilmiş Kılık Kıyafet Yönetmeliği’ne uygun iki fotoğraf (kız adaylar için başı açık ve erkek adaylar için sakalsız olması gerekmektedir.),
- Özel Yetenek Sınav Harcı olarak Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından belirlenen 100 (yüz) YTL’lik sınav ücretinin, Ziraat Bankası Uşak Şubesindeki Uşak Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 46390041-5001 No’lu hesabına yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı,
* Yukarıdaki belgeler kontrol edildikten sonra asılları adaylara geri verilir.

Not: Adayların başvuru bilgi ve belgelerinde gerçeği yansıtmayan herhangi bir durum görüldüğünde, aday sınavı kazanmış olsa dahi, sınavı iptal edilerek hakkında kanuni işlem yapılması yoluna gidilir.


YETENEK SINAVLARI, SINAV TARİHLERİ VE YERİ

Sınavlar iki aşamalı olarak yapılacaktır. I. Aşama “Eleme Sınavı” olup alınacak öğrencilerin genel yetenek düzeylerini saptamak amacıyla yapılmaktadır. II. Aşama ise “Seçme Sınavı” olup Seramik Bölümüne girmeye hak kazanacak asil ve yedek adaylar belirlenecektir.

Sınavlar Uşak Üniversitesi (1 Eylül Kampusu) Merkez Yemekhanesinde yapılacaktır. I. Aşama ve II. Aşama sınavları belirtilen tarihlerde saat 10:00’da başlatılacak olup, adayların saat 09:00’da sınav malzemeleri ile birlikte sınav salonu önünde hazır bulunmaları gerekmektedir.

I. AŞAMA ELEME SINAVI: 14 Ağustos 2008

Güzel Sanatlar Fakültesi Giriş Sınavlarına başvuran adaylar, I. Aşama eleme sınavına alınırlar. Bu sınava ön kayıt yaptıran bütün adaylar katılır.

Bu sınavda aday öğrenciye, doğru görebilmesi ve gördüğünü optik görsel değerlere uygun şekilde ilişkilendirebilmesine yönelik bir çalışma yaptırılır.

I. Aşama Eleme Sınavı 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilir. Puanlar büyükten küçüğe doğru sıralanır. Sınavdan 50 (elli) baraj puanını alan aday II. Aşama sınavına girmeye hak kazanır.

Adayların sınavda kullanacakları resim kağıtları sınavdan önce adaylara dağıtılır.

I. Aşama Eleme Sınavını başarıyla geçen adaylar, kayıt hakkı elde etmek için sınavın diğer aşamalarına da katılmak ve başarılı olmak zorundadırlar.

II. AŞAMA SEÇME SINAVI: 15 Ağustos 2008

Bu sınava I. Aşama Eleme Sınavından en az 50 (elli) baraj puanı alan adaylar girer.

Bu sınavda jüri tarafından belirlenen bir konuda kurşun kalemle, 50x70 cm’lik resim kağıdına sınav jürisi tarafından belirlenen soruya ilişkin bir kompozisyon yaptırılır. Sınavdan en az 50 (elli) puan alan adayların yerleştirme puanları hesaplanır ve aday olarak ilan edilir.

Adayların sınavda kullanacakları resim kağıtları sınavdan önce adaylara dağıtılır.

SINAVLARA GİREBİLMEK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER VE BELGELER

a. Sınava girecek adaylar yumuşak kurşun kalem (HB, 3B, vb), silgi, kalemtıraş ve 50x70cm. boyutlarında kalın mukavva ya da duralit, vb. sert kağıt altlığı bulundurmak zorundadır.
b. Resim kağıtları sınavdan önce adaylara dağıtılacaktır.
c. Fotoğraflı ve onaylı (soğuk damgalı) Özel Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport vb.).
d. Fakülte tarafından verilen Sınava Giriş Kimlik Kartı.


SINAVLARDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

a. Sınava gelirken yanında fotoğraflı ve onaylı (soğuk damgalı) Özel Kimlik Belgesini (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport vb.) getirmeyen adaylar sınava alınmaz.
b. Ön kayıt esnasında Fakülte Dekanlığı tarafından verilmiş olan Sınava Giriş Kimlik Kartı yanında olmayan adaylar sorunlarını Sınav Alt Yürütme Komisyonu Koordinatörlüğüne bildirecek, Koordinatör tarafından durumları incelenen adayların sınava alınıp alınmaması karara bağlanacaktır.
c. Adayların sınav başlamadan bir saat önceden sınav yerinde hazır bulunmaları gereklidir.
d. Sınav başlatıldıktan 30 dakika sonra gelen adaylar sınava alınmazlar. Ayrıca adayların sınav başlatıldıktan sonra ilk 40 dakika dolmadan sınav salonundan dışarı çıkmaları yasaktır.
e. Salon başkanlarınca sınav soruları adaylara yüksek sesle okunur. Bunun haricinde görevliler sınav süresince herhangi bir açıklama ve yorum yapmazlar. Gerekli açıklamalar salon başkanınca adaylara duyurulur.
f. Sınav kağıdında sınavda sorulan soruyla ilgili istenilen dışında yapılan her türlü yazı, işaret, çizim vb. olması durumunda o adayın sınavı geçersiz sayılır.
g. Adaylar, sınava cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, cep bilgisayarı, FM mikrofonu, ses kaydedici veya naklediciler, müzik player, CD çalar, saat fonksiyonu dışında işlevi bulunan saat vb. her türlü bilgisayar özelliği olan cihazlarla, silah ve benzeri objelerle sınava giremezler.
h. Sınavda konuşmak, silgi, kalemtıraş alışverişi yapmak, yer değiştirmek, sigara içmek, kulaklıkla herhangi bir şey dinlemek, dikkat çekici bir şekilde bir şeyler yiyip içmek, olumsuz hareket ve davranışlarda bulunmak yasaktır.
i. Sınav sırasında, sınav kurallarına ve görevlilerin uyarılarına uymayan adayların aday kartları alınarak, sınav salonundan çıkartılırlar. Bu durumdaki bir aday tüm sınav hakkını kaybetmiş sayılır.
SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI, DEĞERLENDİRİLMESİ VE YERLEŞTİRME PUANININ HESAPLANMASI

Sınav sonucunda adaylar kendi durumlarını takip etmek zorundadırlar. Sınav sonuçları adaylara ayrıca bildirilmez. Sınav sonuçları sınavların bitiminden en geç bir gün sonra Dekanlık tarafından fakülte duyuru panosu ve/veya Uşak Üniversitesi web sitesinden duyurulur.

Adayların Özel Yetenek Sınav Puanları (ÖYSP); I. Aşama sınavından aldığı notun %50 (yüzde elli)’si ile II. Aşama sınavından aldığı notun %50 (yüzde elli)’sinin toplamından oluşur. Adaylar yerleştirmeye esas olan puanlarına (YP) göre, en yüksek puandan başlamak üzere sıralanır.

Puanların eşitliği durumunda, ÖYSP puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır. Eşitlik bozulmazsa sırasıyla ÖSS Puanı ve Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanına göre sıralama yapılır.

Sınava giren ve sınavı kazanan adaylar arasından kontenjan sayısı kadar asil aday listeleri hazırlandıktan sonra kalan adaylar arasından, II. Aşama Seçme Sınav sonucu 50 (elli) puan üzerinde olmak koşulu ile kontenjan sayısı kadar yedek aday listesi yapılır.

Adayların Yerleştirme Puanı (YP), aşağıda sıralanan puanlarının belli ağırlıklarla toplanmasından elde edilir.
a) Özel Yetenek Sınavı Puanı Standart Puanı (ÖYSP-SP)
b) Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı (AOBP) (üç puan türünden (AOBP-SÖZ, AOBP-SAY, AOBP-EA) en yükseği)
c) 2008-ÖSS Puanı (ÖSS-P) (dört puan türünden (ÖSS-SÖZ-1, ÖSS-SAY-1, ÖSS-EA-1, ÖSS-DİL) en yükseği)
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2008, 00:23:12 Gönderen: aslîgibi »

Çevrimdışı aslîgibi

  • aslî
  • Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
  • İleti: 2.304
  • Karizma Puanı: 993
    • asligibi
Ynt: 2008-2009 ÖZEL YETENEK SINAVLARI...
« Yanıtla #1 : 29 Temmuz 2008, 00:26:20 »
 

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı Özel Yetenek Sınavı 

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı Özel Yetenek Sınavı.

Ön Kayıtlar : 11-21 Ağustos 2008

Sınav Tarihleri : 25 - 28 Ağustos 2008

ARANAN KOŞULLAR
a) Liseler, Meslek Liseleri, Öğretmen Liseleri ve Güzel Sanatlar Liselerinin Grafik, Resim, Sanat (Resim) alan/kol/bölümlerinden mezun olan adaylardan, aynı alanlardaki eğitim programlarına başvuracakların 2008 ÖSS’de herhangi bir puan türünden 145.000 veya daha fazla ÖSS puanı (ÖSS-P) almaları.

b) Yukarıdaki (a) maddesinde sözü edilen alan/kol/bölümler dışındaki bir alan/kol/bölümünden başvuracak adayların 2008  ÖSS’de herhangi bir puan türünden en az 165.000 veya daha fazla ÖSS puanı (ÖSS-P) almaları.

ÖN KAYIT İÇİN İSTENİLEN BELGELER
1- 2008 ÖSS Sınav Sonuç Belgesi’nin aslı ve fotokopisi,
2- 2 adet son altı ay içerisinde (kız adayların başı açık  ve erkek adaylar sakalsız olarak) yeni çekilmiş vesikalık  fotoğraf.
3- Adayların mezun olduğu alanı belirtir diploma veya çıkış belgesinin aslı ve fotokopisi.
4- Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi.
5- T.C. Ziraat Bankası Çukurova Üniversitesi Balcalı Şubesi 40663298-5001 no’lu hesaba yatırılacak olan 100.00 YTL. (Yüz Yeni Türk Lirası)’ nın dekontu. (ön kayıt yapıldıktan sonra sınav ücreti iade edilmez).


Çevrimdışı aslîgibi

  • aslî
  • Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
  • İleti: 2.304
  • Karizma Puanı: 993
    • asligibi
Ynt: 2008-2009 ÖZEL YETENEK SINAVLARI...
« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2008, 00:31:14 »
Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim ve Grafik Tasarımı Bölümlerine Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır.

Ön Kayıt Tarihi : 18-22 Ağustos 2008

Başvuru Yeri: Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Özel Yetenek Sınavları Başvuru Bürosu, Cumhuriyet Mahallesi, Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Öztürk Sokak, No: 12 ÇANKIRI


Ön kayıt başvuruları:

Güzel Sanatlar Fakültesinin tüm bölümlerine ön kayıt başvuru tarihleri: Ön kayıt başvuruları, 18-22 Ağustos 2008 tarihleri arasında posta ile veya şahsen, mesai bitimine kadar (saat:17.30) yapılacaktır. Hafta sonları ve resmi tatil günleri kayıt yapılmaz. Posta ile yapılacak başvurularda; postada kaybolan evraklardan ve gecikmelerden Fakültemiz sorumlu değildir. Eksik evrakı bulunan adayın ön kayıt başvurusu kesinlikle kabul edilmez.
Ön kayıt başvurularında gerekli belgeler:
Lise diplomasının aslı ve fotokopisi ( diplomanın fotokopisi ön kayıt yetkilileri tarafından onaylanarak kabul edilecektir.)
2008-ÖSS Sonuç Belgesi aslı (fotokopisi veya internet çıktısı da olabilir.)
Nüfus cüzdanı veya fotokopisi (TC Kimlik numarası mutlaka belirtilecek.)
Başvuru formu (Ön kayıt sırasında Başvuru Bürosundan alınacaktır)
Üç (3) adet fotoğraf, 4.5X6 cm boyutlarında (kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olarak çekilmiş ve kolaylıkla tanınabilir olmalıdır.)
Adaylar yapacakları tercih için 75 YTL sınav harcı yatıracaklardır (Banka hesap numarası ön kayıt sırasında bildirilecektir). Sınav harcını yatırdığını gösteren banka dekontunun aslı. (İnternet yoluyla yapılan EFT veya HAVALE işlem çıktısı kabul edilmeyecektir.)

TEMEL İLKE VE KURALLAR
2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı için Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Resim Bölümü ve Grafik Tasarımı Bölümlerine Özel Yetenek Sınavıyla alınacak öğrencilerin sınavları, Çankırı'da, yukarıda adresi belirtilen Güzel Sanatlar Fakültesi'nde üç basamaklı tek sınav olarak yapılacaktır.

2008-2009 Güzel Sanatlar Fakültesi Kontenjanları

Resim Bölümü :15

Grafik Tasarımı Bölümü: 15

Adaylar Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alacak Güzel Sanatlar Fakültesi programlarından yalnız bir tercih yapabileceklerdir.

Sınava alan dışından katılanlar için 2008-ÖSS'de puan türlerinin herhangi birinden (ÖSS-SAY-1, ÖSS-SÖZ-1, ÖSS-EA-1 ve ÖSS-DİL) 185.000 veya daha fazla puan almış olmak gerekir. İlgili alan/kol/bölüm mezunlarının ise yukarıdaki puan türlerinin herhangi birinden 160.000 veya daha fazla puan almaları gerekmektedir.

ÖSYS ile herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya diğer üniversitelerin yaptığı özel yetenek sınavına katılan adaylar da bu sınava başvurabilirler.

Özel Yetenek Sınavı 01 Eylül 2008 (Pazartesi) tarihinde Çankırı'da, Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yapılacaktır. Sınav sonuçları 02 Eylül 2008 tarihinde en geç saat 17.30 a kadar fakülte dekanlığı tarafından web sayfasında ve Fakülte binasında asılan asil ve yedek listelerle duyurulacaktır. 03 Eylül 2008 de kesin kayıtlar yapılacaktır. Kontenjanlar dolmadığı takdirde 05 Eylül 2008 tarihinde yedek listeden kayıtlar yapılacaktır. Kayıtlar mesai saati bitiminde ( 17.30) da sona erecektir.

ÖZEL YETENEK SINAVI
Sınav, "Canlı Modelden Desen" , "İmgesel Desen " ve "Genel Kültür Sınavı" olmak üzere üç basamaktan oluşmaktadır. Sınavın her üç basamağında da adaylar toplu halde sınava alınacaktır. Belirtilen yer ve zamanda sınava girmeyen aday hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Mazeretler geçerli değildir.

Adaylara resim kağıdı sınav görevlilerince dağıtılacaktır. Adayların sınav sırasında yanlarında getirecekleri gereçler bu kılavuzda ayrıca belirtilmiştir. Adaylar sınav kağıtlarının üzerinde bulunan bilgileri tükenmez kalem ile eksiksiz olarak dolduracak ve imza için ayrılan yeri imzalayacaklardır.

Canlı Modelden Desen Çalışması: Sınavın bu bölümünde adaylar resim kağıdına canlı modelden desen çizeceklerdir. Çalışma, dinlenme arası dahil 60 dakika sürecek, 30. dakikada modelin dinlenmesi için 5 dakika ara verilecektir.
İmgesel Desen Çalışması: Adaylar, birinci bölüm çalışmasının sonunda 10 dakika dinlendikten sonra, yine aynı yerde, "İmgesel Desen " sınavına alınacaklardır. Bu bölümde adaylar kendilerine verilecek bir konuyu resim kağıdı üzerine çizeceklerdir. Bu çalışma için de adaylara 60 dakika süre verilecektir.
Genel Kültür Sınavı: Desen sınavlarından hemen sonra aynı gün ve belirtilen saatte adaylar görsel tasarım, sanat ve genel kültür düzeylerinin belirlenmesi amacı ile bir test sınavına tabii tutulacaklardır. Sınav süresi adaylara sınav sırasında duyurulacaktır.


Ayrıntılar ve daha fazla bilgi için; http://www.karatekin.edu.tr/klavuz.php

Çevrimdışı aslîgibi

  • aslî
  • Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
  • İleti: 2.304
  • Karizma Puanı: 993
    • asligibi
Ynt: 2008-2009 ÖZEL YETENEK SINAVLARI...
« Yanıtla #3 : 29 Temmuz 2008, 00:38:42 »
Kayseri Erciyes Üni. için...
http://guzelsanat.erciyes.edu.tr/sinav_kitap.asp
(başvuru koşulları,sınav tarihleriyle ilgili ayrıntılı bilgiye yukarıdaki linkten ulaşabilirsiniz)

Çevrimdışı aslîgibi

  • aslî
  • Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
  • İleti: 2.304
  • Karizma Puanı: 993
    • asligibi
Ynt: 2008-2009 ÖZEL YETENEK SINAVLARI...
« Yanıtla #4 : 29 Temmuz 2008, 00:42:40 »
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı
Özel Yetenek Sınavları Koşul ve Esasları

1. BÖLÜMLER, ÖĞRENCİ SAYILARI VE ÖN KAYIT
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim, Heykel, Grafik, Seramik, İç Mimari ve Çevre Tasarımı, Fotoğraf ve Müzik Bölümleri’ne 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı’nda alınacak öğrencilerin ön kayıtları 4-15 Ağustos 2008 tarihlerinde, hafta içi günlerde, 09.30-17.00 saatleri arasında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Okuma Salonu’nda yapılacaktır. Başvurular, adayın kendisi, yakını tarafından ya da Internet ortamında yapılabilir. Postayla başvuru kabul edilmez. Adaylar sınav saatleri çakışmayacak şekilde en fazla üç bölüme başvurabilir. Bölüm kontenjan sayıları ve KKTC öğrenci kontenjanı sayısı YÖK’ün belirlediği kontenjanla sınırlıdır. Gerekli açıklamalara www.akdeniz.edu.tr Internet adresinden ulaşılabilir.   

Bölüm   Kontenjan Sayısı
Fotoğraf   10
Grafik   15
Heykel   12
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı   24
Müzik   25
Resim   15
Seramik   20
                            
                          
2. ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER VE KOŞULLAR

•   2008 ÖSS Sınav Sonuç Belgesi’nin aslı ve fotokopisi.
•   Yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de öğrenim görme hakkını almış olması ve 2007 veya 2008 YÖS Sınav Sonuç Belgesi’nin aslı ve fotokopisi
•   Mezun olduğu kurumdan alınan diplomanın ya da mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi.
•   Nüfus cüzdanının aslı ve  fotokopisi (T.C. Kimlik Numaralı olmalıdır, yoksa ayrıca T.C. Kimlik Numarasını içeren belge).
•   Son altı ay içerisinde çekilmiş (Kılık Kıyafet Yönetmeliğine uygun) iki adet fotoğraf.
•   Adayların yalnız bir bölüme başvuru için 125.00 YTL,  iki bölüme başvuru için 175.00 YTL, üç bölüme birden başvuruda ise 225.00 YTL Türkiye İş Bankası Akdeniz Üniversitesi Şubesi’nde açılan 6202 303821 numaralı Güzel Sanatlar Fakültesi hesabına yatırmaları ve banka dekontunu ön kayıt sırasında vermeleri gerekmektedir.
Adayların ön kayıt yaptırabilmesi için 2008 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi  Kılavuzu’nda yer alan sayfa 9 Tablo 1A’da belirtilen alan çıkışlı liselerden mezun olanların 2008 ÖSS’ de ÖSS-SÖZ-1, ÖSS-SAY-1, ÖSS-EA-1 ve ÖSS-DİL  puan türlerinin herhangi birinden en az 145 puan almış olmaları, kılavuzda sözü edilenler dışındaki alanlardan mezun olanların başvurabilmeleri için ise 2008-ÖSS’de ÖSS-SÖZ-1, ÖSS-SAY-1, ÖSS-EA-1 ve ÖSS-DİL puan türlerinden herhangi birinden en az 165 puan almış olmaları gerekir.
          Yabancı uyruklu öğrencilerin 2007 veya 2008 YÖS sınavından en az 40 puan almış olması  gerekir.
Adaylar başvuru bilgi ve belgelerinde gerçeği yansıtmayan bir durum görüldüğünde, aday sınavı kazanmış olsa dahi, sınavı iptal edilerek hakkında yasal işlem yapılması yoluna gidilecektir.

    3. SINAV TARİHLERİ, SAATLERİ VE YERLERİ
Resim, Heykel, Grafik, Seramik, İç Mimari ve Çevre Tasarımı ve  Fotoğraf Bölümleri
Sınav yeri ve saati değişikliği halinde yeni sınav yeri sınav başlangıcında duyurulacaktır.

Birinci Aşama Sınavı   
a. Resim, Heykel, Grafik, Seramik Bölümleri
Tarih:   19.08.2008, Salı
Saat:   09.00                                                                               
Yer:   Güzel Sanatlar Fakültesi, YERLEŞKE / ANTALYA

b. İç Mimari ve Çevre Tasarımı ve Fotoğraf  Bölümleri
Tarih:   20.08.2008, Çarşamba
Saat:   10.30                                                                               
Yer:   Merkezi Derslikler, YERLEŞKE / ANTALYA

İkinci Aşama Sınavı
a.  Ortak Sanat ve Genel Kültür Sınavı
Tarih:   21.08.2008, Perşembe
Saat:   09.00
Yer:   Merkezi Derslikler, YERLEŞKE / ANTALYA

b. Alan Sınavları
Yer:      Güzel Sanatlar Fakültesi, YERLEŞKE / ANTALYA
1) Resim, İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümleri
Tarih:   21.08.2008, Perşembe
Saat:   14.00

2) Grafik, Seramik Bölümleri
Tarih:   22.08.2008, Cuma
Saat:   09.00


3) Heykel, Fotoğraf Bölümleri
Tarih:   22.08.2008, Cuma
Saat:   14.00

Müzik Bölümü
Birinci  Aşama Sınavı
Tarih:   19.08.2008, Salı
Saat:   09.00   
Yer:   Güzel Sanatlar Fakültesi, Müzik Bölümü,  YERLEŞKE/ ANTALYA

İkinci Aşama Sınavı   
a. Temel Müzik Bilgileri ve Genel Müzik Kültürü Sınavı
Tarih:  20.08.2008, Çarşamba
Saat:    09.00
Yer:  Güzel Sanatlar Fakültesi, Giriş Kat Anfi, YERLEŞKE / ANTALYA (Sınav yeri değişikliği halinde yeni sınav yeri sınav başlangıcında duyurulacaktır.)

b. İşitme, Çalma, Söyleme Sınavı
Tarih: 20.08.2008, Çarşamba
Saat: Temel Müzik Bilgileri ve Genel Müzik Kültürü Sınavı’nın bitiminde başlar; adaylar, asılan listedeki sırayla sınava alınırlar ve sınav salonu girişinde hazır bulunan adayların tümünün sınavı yapıldığında İkinci Aşama Alan Sınavı sona erer. Sınavın bitiminden sonra gelen adaylar, mazeretleri ne olursa olsun, sınava alınmazlar.
Yer:  Güzel Sanatlar Fakültesi, Müzik Bölümü, YERLEŞKE / ANTALYA

4. SINAV UYGULAMALARINA İLİŞKİN BİLGİLER
Adaylar sınavlara girerken, ön kayıt sırasında verilen fotoğraflı sınava giriş belgesini ve fotoğraflı, onaylı özel kimlik belgesini yanlarında bulundururlar ve sınav görevlilerine gösterirler. Adaylar, sınavdan yarım saat önce yanlarında getirmeleri istenen belgeler ve malzemelerle sınav yerinde hazır bulunmalıdırlar. Adayların sınava gireceği sınav salonları ve sınav saatleri sınavdan önce Fakülte ilan panolarında yer alacaktır. Süresi içinde sınavlara girmeyen aday, sınava ve değerlendirmeye alınmaz. Sınavın bitiminden sonra gelen adaylar, mazeretleri ne olursa olsun, sınava giremezler.
Özel Yetenek Sınavı sürecinde, Sınav Alt Kurulu tarafından, Dekanlığın bilgisi dahilinde aday sayısına göre sınav tarih ve saatlerinde uygun görülen değişiklikler yapılabilir.
Yazılı sınavlarda, sınav kâğıtlarındaki adayların kimlik bilgilerinin üzerleri kapatılarak yapıştırılır.
Görevliler dahil cep telefonu, çağrı cihazı vb. araçlarla sınava girilmez.

a. Resim, Heykel, Grafik, Seramik, İç Mimari ve Çevre Tasarımı ve  Fotoğraf   Bölümleri
Birinci Aşama Sınavı ve bölümlerin İkinci Aşama Alan Sınavları için adayların yanlarında kurşun kalem, silgi, kalemtraş, kağıt kıskacı getirmeleri gerekmektedir. Bu sınavlarda adayların kullanacakları  resim kağıdı ve altlık Fakülte tarafından verilecektir. Adaylar, sabah ve öğleden sonra olmak üzere farklı gruplarda sınava alınacaklardır.
b. Müzik Bölümü
İkinci Aşama Alan Sınavı sırasında adaylar, piyano dışındaki çalgılarını kendileri getirmek zorundadırlar. Ayrıca sınav öncesinde kendilerine verilen ve çalacakları eserlerin listesini içeren Çalgı Bilgi Formu’nu doldurmuş olarak çalgı sınavına girerler.
   5. SINAVIN DEĞERLENDİRMESİNE İLİŞKİN EK AÇIKLAMALAR
Adayların ek puanlarının hesaplanmasında kullanmak üzere, alanla ilgili lise mezunlarının Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanları 0.8, alan dışındaki lise mezunlarının puanları 0.3 ile çarpılır. Daha sonra çıkan sayı 0.5 ile tekrar çarpılarak elde edilen sayı kullanılır.
İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün 1. aşama son değerlendirmeye esas puanı ayrıca ÖSS katkı puanı toplanarak belirlenir. Bu bölümün ÖSS katkı puanı, ÖSYS Kılavuzu’ndaki en az Puan Koşulu’nda belirtilen 160 puan sıfır kabul edilerek adayın bunun üstündeki puanının 0.90 ile çarpılmasıyla elde edilir.
İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü dışındaki bölümler için ÖSS katkı puanı, ÖSYS Kılavuzu’nda belirtilen en düşük ÖSS taban puanı sıfır kabul edilerek, üstündeki puan 0.15 ile çarpılarak belirlenir.
2007-ÖSS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile bir yükseköğretim programına (Açıköğretimin kontenjansız programları hariç) yerleştirilen adayların Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı’na uygulanacak katsayılar yarıya düşürülür.

6. SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI
Sınav  sonuçları akademik takvimdeki sınav sonuçlarının duyurulmasının son gününü geçmemek koşuluyla, sınavların bitiminden en geç bir gün sonra Dekanlık tarafından Fakülte duyuru panosunda ve  Akdeniz Üniversitesi  Güzel Sanatlar Fakültesi Web Sitesi’nde duyurulur. 
   
7. KAYITLAR
Asil olarak kazanan adaylar Kayıt Ön Hazırlık tarihlerinde (25-27 Ağustos 2008) kayıt için istenen belgeleri Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı Kayıt Bürosu’na teslim ettiklerinde kesin kayıt listesinde yer alırlar ve 01-03 Eylül 2008 tarihlerinde sanal ortamda kesin kayıt yaparlar.  Resmi tatil olan 30 ve 31 Ağustos 2008 tarihinde de başvurular kabul edilecektir.
Asil adayların Kayıt Ön Hazırlık tarihlerindeki başvuruları sonucunda alınacak öğrenci sayısının tamamlanamaması durumunda, yedek adayların başvuru ve kesin kayıtları 04-08 Eylül 2008 tarihinde yapılacaktır. Açık kontenjan ilanı iki günde bir yapılır.

8. ÖZEL YETENEK SINAVI  TAKVİMİ
04 - 15 Ağustos 2008   Ön Kayıt Tarihleri
19 - 22 Ağustos 2008   Özel Yetenek Sınav Tarihleri
23 Ağustos 2008   Sınav Sonuçlarının Duyurulmasının Son Günü
25 - 27 Ağustos 2008   Asıl Adaylar Kayıt Ön Hazırlık (İstenen Belgelerin Teslim Edilmesi)
28 - 29 Ağustos 2008   (Günlük Sıralı Yedek Liste) Yedek Adaylar Kayıt Ön Hazırlık (İstenen Belgelerin Teslim Edilmesi)
01 - 03 Eylül 2008   Belgeleri Teslim Eden Asıl Adayların Kesin Kayıt Tarihleri
04 - 08 Eylül 2008   Günlük sıralı yedek listelere göre belgeleri Teslim Eden Yedek Adayların Kesin Kayıt Tarihleri


Çevrimdışı aslîgibi

  • aslî
  • Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
  • İleti: 2.304
  • Karizma Puanı: 993
    • asligibi
Ynt: 2008-2009 ÖZEL YETENEK SINAVLARI...
« Yanıtla #5 : 29 Temmuz 2008, 00:51:26 »
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

SINAV TAKVİMİ

 ÖNKAYIT

4 AĞUSTOS - 15 AĞUSTOS 2008 - Güzel Sanatlar Fakültesi Binası'nda - Balçova

 

 1. VE 2. AŞAMA SINAVLARI

18 AĞUSTOS - 22 AĞUSTOS 2008 - Güzel Sanatlar Fakültesi Binası'nda - Balçova

http://www.deu.edu.tr/DEUWeb/Duyuru/Duyuru.php?mesaj_id=208511&duyuru_id=240

Çevrimdışı aslîgibi

  • aslî
  • Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
  • İleti: 2.304
  • Karizma Puanı: 993
    • asligibi
Ynt: 2008-2009 ÖZEL YETENEK SINAVLARI...
« Yanıtla #6 : 29 Temmuz 2008, 00:53:43 »
MARMARA ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKULTESİ

2008-2009 Giriş Sınavlarına Kayıtlar (18-19-20-21 Ağustos 2008)

Giriş Sınavlarına Kayıtlar : 18-19-20-21 Ağustos 2008

Birinci Aşama Eleme Sınavı : 26-27-28-29 Ağustos 2008

http://gsf.marmara.edu.tr/duyuru/?d=320

Çevrimdışı aslîgibi

  • aslî
  • Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
  • İleti: 2.304
  • Karizma Puanı: 993
    • asligibi
Ynt: 2008-2009 ÖZEL YETENEK SINAVLARI...
« Yanıtla #7 : 29 Temmuz 2008, 00:55:28 »
MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ VE MİMARLIK FAKÜLTESİ


GİRİŞ YETENEK SINAVLARI

2008 – 2009 Öğretim Yılında Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacak programlar ve kontenjanları:

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Resim : 40 Tekstil ve Moda Tasarımı : 20

Heykel : 10 Sahne Dekorları ve Kostümü : 10

Seramik ve Cam Tasarımı : 15 Geleneksel Türk Sanatları : 30

Grafik Tasarım : 20 Fotoğraf : 10

MİMARLIK FAKÜLTESİ

İç Mimarlık : 30 Endüstri Ürünleri Tasarımı : 30

Başvuru Koşulları:

a) Lise ya da dengi okuldan mezun olması,

b) ÖSYM tarafından yapılan 2008-ÖSS’den herhangi puan türünden (ÖSS-SÖZ-1, ÖSS-SAY-1, ÖSS-EA-1, ÖSS-DİL) en az

185 puan almış olması gereklidir.

Ön kayıtlar, MSGSÜ Merkez binasında (Meclisi Mebusan Caddesi No:24 Fındıklı-İSTANBUL), 11-12-13-14-15 Ağustos 2008

günleri 09.30 - 12.00 ve 13.30 - 16.30 saatleri arasında yapılacaktır.

Başvurular şahsen yapılacaktır. Şahsen yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Ön kayıt için gerekli belgeler:

a) 2008 ÖSS Sınav Sonuç Belgesi aslı ve fotokopisi,

b) Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi,

c) Adayın son durumunu gösteren başı açık, sakalsız 3 adet vesikalık fotoğraf ,

d) Ön Kayıt - Sınav Giderleri makbuzu,

e) Ön Kayıt ve Tercih Formu


Çevrimdışı aslîgibi

  • aslî
  • Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
  • İleti: 2.304
  • Karizma Puanı: 993
    • asligibi
Ynt: 2008-2009 ÖZEL YETENEK SINAVLARI...
« Yanıtla #8 : 29 Temmuz 2008, 00:57:27 »
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN
 Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesinin aşağıda belirtilen bölümlerine 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılı için  Önkayıt  ve Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alınacaktır.

KONTENJANLAR
 
Bölümü     Kontenjan
 
Geleneksel Türk El Sanatları  …….. 15

Seramik …………………………… 10

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı …...  20

Resim …………………………….. 20

Grafik……………………………….20

Heykel………………………………10                   

 

BAŞVURU ŞARTLARI :
1.      Güzel Sanatlar Fakültesi’nin herhangi bir bölümüne ön kayıt yaptırabilmek için, 2008 ÖSS puan türünün herhangi  birinden (ÖSS-SÖZ-1,ÖSS-SAY-1, ÖSS-EA-1 ve ÖSS-DİL) en az 165 puan almış olmak gerekir.

2.      Adayın kendisi veya bir yakını ön kayıt yaptırabilir.

http://www.selcuk.edu.tr/duyuru/gsanat.htm

Çevrimdışı aslîgibi

  • aslî
  • Yönetim K.Ü
  • Uzman
  • *
  • İleti: 2.304
  • Karizma Puanı: 993
    • asligibi
Ynt: 2008-2009 ÖZEL YETENEK SINAVLARI...
« Yanıtla #9 : 29 Temmuz 2008, 00:59:14 »
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ
2008–2009 Eğitim-Öğretim yılında üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi’nin aşağıdaki bölümlerine özel
yetenek sınavı ile öğrenci alınacaktır.

Kontenj.                                                           Ön Kayıt Tarihi                        Sınav Tarihi                      Kesin Kayıt Tarihi
Çizgi Film/Animasyon ASD     30              18 Ağst -29 Ağst 2008        1 Eyl.-2 Eyl. 2008              04-08 Eylül 2008
Grafik ASD                                  40             18 Ağst -29 Ağst 2008         1 Eyl.-2 Eyl. 2008             04-08 Eylül 2008
Grafik ASD (İ.Ö)                         40             18 Ağst -29 Ağst 2008         1 Eyl.-2 Eyl. 2008             04-08 Eylül 2008
Resim                                         40             18 Ağst -29 Ağst 2008         1 Eyl.-2 Eyl. 2008             04-08 Eylül 2008
Resim(İ.Ö)                                 30              18 Ağst -29 Ağst 2008         1 Eyl.-2 Eyl. 2008            04-08 Eylül 2008
Seramik                                      30              18 Ağst -29 Ağst 2008         1 Eyl.-2 Eyl. 2008           04-08 Eylül 2008

A-ÖN KAYIT İLE İLGİLİ BİLGİLER
1-Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik, Resim, Seramik ve Cam Bölümlerine ön kayıtlar, 18-29 Ağustos 2008
tarihinde ve mesai saatleri içerisinde Kütahya D.P.Ü. Merkez Kampüs Güzel Sanatlar Fakültesi binasında
yapılacaktır.
2-Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecek, adayın kendisi ön kayıt yaptırabilecektir.
3-Kayıt sırasında adayın webcam ile çekilmiş fotoğrafı belgelere aktarılacağından, ön kayıt sırasında kendisinin
hazır bulunması gerekmektedir.

B-ÖN KAYIT ŞARTLARI
1- T.C. Vatandaşı olmak (K.K.T.C. Vatandaşları ön kayıt yaptırabilir).
2- Eğitim programlarına başvurabilmek için adayların 2008-ÖSYS’ye girmiş olmaları zorunludur.
3- Ön kayıt başvurusu için adayların;
a. Liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri ve güzel sanatlar liselerinin El Sanatları, El Sanatları
Teknolojisi, El Sanatları ve Çiçek, Dekoratif El Sanatları, Grafik, Grafik Sanatlar, Grafik
Tasarım, Nakış, Resim, Uygulamalı Resim, Sanat, Sanat (Resim), Seramik, Seramik Sanatı,
Tasarım ve Teknolojisi alanlarından mezun olan adaylardan aynı alanlardaki eğitim programına
başvuracakların 2008-ÖSS’de puan türüne bakılmaksızın herhangi birinden en az 145 veya üzeri
(ağırlıklı orta öğretim başarı puanı eklenmemiş) puan almaları gerekir.
b. Yukarıda (a) maddesinde sözü edilen alanlar dışındaki başvurularda puan türüne bakılmaksızın en az
165 veya üzeri (ağırlıklı orta öğretim başarı puanı eklenmemiş) puan almaları gerekir.
4-Ön kayıt esnasında adayların puan türüne bakılmaksızın en yüksek olan AÖBP puanı dikkate alınacaktır.
5-2007-ÖSYS’de, ÖSS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile örgün yükseköğretim programına
yerleştirilmiş adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayıları yarıya düşürülecektir. Bu
kural Açıköğretim kontenjanlı programları için de uygulanacaktır. Sınavsız geçiş ile meslek yüksek
yüksekokulları veya açıköğretimin kontenjanı bulunmayan programlarına 2007-ÖSYS’de yerleştirilen adaylara
bu kural uygulanmayacaktır.
6- Merkezi yerleştirme ile bir başka yüksek öğretim programına kayıt hakkı kazanmış olanlar da ön kayıt
yaptırabilir.
7- Bir başka öğretim kurumundan disiplin nedeniyle çıkarılmış olanlar ön kayıt yaptıramazlar.
8- Ön kayıt için gerekli belgeler:
a) Başvuru dilekçesi (dilekçe formu başvuru sırasında okuldan verilecektir).
b) ÖSS belgesinin aslı ve fotokopisi (ibrazdan sonra aslı iade edilecektir).
c) Fotoğraf (adayın ön kayıt sırasında webcam ile çekilmiş fotoğrafı belgelere aktarılacaktır).
d) Nüfus Cüzdanı ve fotokopisi.
e) Kırtasiye ve sınav hizmetleri gideri olarak tek bölüm tercihi için 100 YTL, birinci tercihten sonraki her
tercih başına 30 YTL ilave edilerek Ziraat Bankası Kütahya Şubesi’ndeki 44078207- 5001 No’lu hesaba
yatırıldığına dair dekontun aslı.
NOT: Sınavlara ilan edilen gün, saat ve yerde girilmesi mecburidir. Sınavlara katılmayan adayın sınav gideri
olarak yatırdığı ücret iade edilmeyecektir. I. ve II. Oturum Sınavları aynı gün arka arkaya yapılacak, aday sayısı
salon kontenjanını aştığı takdirde sınavlara ertesi gün devam edilecektir.